Un copil de 15 ani care a înjunghiat în gât și a jefuit un curier a fost prins de polițiști

222
Un copil de 15 ani care a înjunghiat în gât și a jefuit un curier a fost prins de polițiști - poliutuia-1579707214.jpg

Articole recomandate

Polițiștii din Harghita anunță că au prins un adolescent de 15 ani din Bălan, bănuit că a ademenit un curier într-o anumită zonă orașului, l-a înjunghiat în gât și a fugit cu un colet în care erau 4 telefoane, informează Mediafax.


Ancheta a început în 6 ianuarie, când la 112 a fost sesizat faptul că un curier a fost victima unei agresiuni, la periferia orașului Bălan.


Polițiștii au stabilit că victima a fost ademenită în zona respectivă telefonic de un necunoscut care și-a declinat o identitate falsă. Persoana care a ademenit curierul a preluat un pachet, iar în timp ce curierul introducea datele privind predarea coletului, necunoscutul l-a înjunghiat cu un cuțit în gât și a fugit, fără să plătească aproape 3.000 de lei pe colet, care conținea 4 telefoane mobile.


Medicii de pe ambulanță au dus curierul la Spitalul Județean Miercurea Ciuc, unde a și fost operat.


"Primele ore, ce au cuprins cercetarea la fața locului și alte activități operative specifice, a căror derulare profesionistă și rapidă a fost esențială pentru alegerea direcției corecte în anchetă, au făcut posibilă inițierea unor măsuri polițienești de natură să contureze profilul posibilului autor. Au urmat zile întregi și chiar nopți de cercetări și investigații complexe, asupra cărora polițiștii mai multor structuri, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita și al Ministerului Afacerilor Interne, s-au aplecat cu profesionalism și devotament, în scopul stabilirii identității autorului și documentării activității infracționale a acestuia. În primă fază, polițiștii au pornit de la un mănunchi destul de bogat de posibili autori și un bagaj mult prea sărac de probe, însă dedicat și cu perseverență, au reușit să schimbe balanța dintre acestea", arată polițiștii.


Suspecții au fost eliminați unul câte unul, până când a rămas doar un adolescent de 15 ani.


Polițiștii au făcut percheziții și au găsit cele 4 telefoane.


Adolescentul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, acuzat de tâlhărie calificată, iar marți a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. El riscă închisoare până la 10 ani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.05 secunde