Un fost șef al serviciului secret al Armatei, numit director general la Romarm

243
Un fost șef al serviciului secret al Armatei, numit director general la Romarm - romarm-1467217274.jpg

Articole recomandate

Floarea Șerban a fost demisă din funcția de director general al companiei de stat Romarm, principalul producător și exportator de produse militare din România, în locul său fiind numit generalul de aviație în rezervă Constantin Croitoru, un fost șef al serviciului de informații al armatei, au declarat miercuri, pentru News.ro, reprezentanți ai Ministerului Economiei.



Decizia a fost luată cu puțin timp înaintea unor decizii strategice privind înzestrarea Armatei Române, în special cu noul transportor blindat pentru trupele terestre.

Floarea Șerban fusese numită la conducerea Romarm în februarie 2015.

"Floarea Șerban nu mai este director general al Romarm din 21 iunie 2016", a precizat, pentru News.ro, un reprezentant al Ministerului Economiei, care controlează Romarm.

Noul director general a ocupat anterior funcția de director general adjunct al Romarm.

Constantin Croitoru, un general de aviație în rezervă, a fost șeful Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA) între ianuarie 2006 și martie 2007. Croitoru a ocupat ulterior funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, în perioada martie 2007 - ianuarie 2009.

Surse avizate în domeniu au declarat, pentru News.ro, că în următoarea lună va fi luată decizia finală în legătură cu noul transportor blindat al Armatei care va înlocui actualele TAB-uri, construite după un model sovietic.

Sursele au precizat că noul transportor al Armatei va fi asamblat în România, fiind vorba de un parteneriat cu un mare producător străin, "dintr-o țară aliată, membră NATO, cu care România are relații foarte bune pe linie militară".

Mai multe grupuri străine sunt interesate să obțină contractul pentru noul transportor blindat al Armatei Române, între care Patria (Finlanda), Iveco (Italia), Mowag (Elveția) sau General Dynamics (SUA).

Romarm a realizat anul trecut un profit net de 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), de peste 13 ori mai mare față de rezultatul din 2014, pe fondul majorării afacerilor cu 7%, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul de Finanțe.

Cifra de afaceri a producătorului de armament și tehnică militară s-a ridicat anul trecut la 111,5 milioane lei, în creștere cu 7% față de nivelul atins în anul precedent, de 104,3 milioane lei.

Compania Romarm SA este deținută de stat, prin Ministerul Economiei, și are în componență 16 filiale care produc sau comercializează armament, muniție și material de război.

Creșterea afacerilor și a profitului au fost înregistrate în condițiile unor comenzi mai mari. În octombrie 2015, Ministerul Economiei a anunțat că fabricile românești de armament au primit în 2015 comenzi în valoare de circa 215 milioane dolari, care asigură producția până în 2019.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6828 secunde