Atenție, se filmează!

Permis de conducere doar cu înregistrare video și audio. Școlile de șoferi se revoltă: "Nu mai trimitem mașinile la examen"

9012
7
Permis de conducere doar cu înregistrare video și audio. Școlile de șoferi se revoltă:
Guvernul a introdus, printr-o ordonanță de urgență, o serie de noutăți care vizează examenul pentru obținerea permisului auto. Executivul își dorește ca proba practică să fie înregistrată video și audio, pentru a fi eliminate suspiciunile de corupție.

Ideea este agreată de polițiști, însă nu și de patronii școlilor de șoferi, care cel mai probabil vor suporta cheltuielile logistice din buzunarul propriu.

"Pentru a reduce riscurile de corupție în obținerea permisului auto și având în vedere cazurile mediatizate care au scos la iveală riscuri la adresa siguranței circulației pe drumurile publice, se va implementa un sistem de monitorizare și verificare a desfășurării examenului pentru obținerea permiselor auto. Proba teoretică se înregistrează video, iar cea practică audio și video", se arată pe site-ul Guvernului României.

"Întrerupem activitatea"

Vestea că vor trebui să suporte din buzunarul propriu echipamentele de înregistrare a scandalizat patronii școlilor de șoferi, care spun că Guvernul nu îi ajută cu nimic, iar în acest stil vor ajunge la sapă de lemn. De asemenea, unele școli de șoferi constănțene iau în considerare să întrerupă temporar activitatea, până ce executivul va găsi soluții pentru implementarea monitorizării la proba practică.

"Guvernul României să se gândească și să ofere bani pentru achiziționarea de camere de luat vederi, pentru că personal nu voi face o asemenea investiție. Ei, dacă cer așa ceva, trebuie să vină cu bani către societăți. La un calcul simplu, mă costă cel puțin 1.600 de lei camerele pe mașină și sunt peste 30 de autoturisme. Asta înseamnă că sub 14.000 de euro nu ai cum să cheltuiești pentru a dota toate mașinile cu camere de supraveghere. Nu mai trimit mașinile la examen, întrerupem activitatea și asta este. Guvernul se trezește peste noapte că face ce dorește?", a declarat Niculae Dicu, patronul școlii de șoferi DIA Auto.

Proba teoretică, monitorizată video din 2008

Polițiștii constănțeni văd cu ochi buni această modificare pe care Guvernul o face în privința probei practice, întrucât va asigura o transparență mult mai mare și nu vor plana suspiciuni de corupție asupra examenelor. Oamenii legii confirmă faptul că școlile de șoferi vor suporta costurile camerelor de supraveghere. "Proba teoretică este monitorizată video, de prin anul 2008. Proba practică nu este monitorizată, dar este vorba despre o investiție în plan material a școlilor de șoferi, care vor trebui să echipeze autoturismele și să stocheze datele, pe care noi le vom descărca la finalul programului. Este o problemă de logistică și costuri. Din câte cunosc, școlile de șoferi vor suporta aceste costuri", au precizat surse din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări auto Constanța.   

Comentează știrea

zoro
30 iunie 2016
1600 lei de masina ?

In comert sunt camere de la 80 de lei pana la cateva sute de euro ! Se impune un anumit tip de xamera de la un anumit tip de producator ? Personal am pe masina o camera de 100 de lei, filmeaza clar si cu sunet, nu a fost 1600 de lei si face aceleasi lucruri.

sofer
30 iunie 2016
permis

astia sunt cei mai mari hoti...sunt bara bara cu militienii...

gica contra
30 iunie 2016
Minciuna grosolana

Nu toate masinile sunt trimise la examen si in niciun caz nu participa toate in acelasi timp. In plus camerele sunt demontabile si pot fi mutate de pe o masina pe alta foarte usor. Si pretul pomenit e extrem de umflat, ca doar nu le-a cerut nimeni sa puna GoPro! E clar ca cei care tipa acum se tineau de matrapazlacuri!

DODO
30 iunie 2016
o treba buna

Scolile care se descurcau sa-si ajute clientii la exmene erau cele mai cautate , acum sa-si bata capul cu scolirea lor pe bune sa nu mai circule toate chiflele si analfabetii

marinel
4 iulie 2016
codul rutier

Dovada palpabila e ca mii de soferi constanteni conduc fara a cunoaste regulile elementare ale circulatiei, multi dintre ei fiind chiar analfabeti, nu sint in stare sa-si scrie declaratia in caz de accident si sa faca un desen cit de cit lizibil.

Răspuns la: Minciuna grosolana
Adăugat de : gica contra, 30 iunie 2016
Nu toate masinile sunt trimise la examen si in niciun caz nu participa toate in acelasi timp. In plus camerele sunt demontabile si pot fi mutate de...
Dorin
26 iulie 2016
Aplicati legile si gata

Pe pariu ca ,,brunetii'' si alti interlopi nu ar putea lua examenul auto pe bune si ei circula nestingheriti.Pe urma,degeaba ai luat permisul pe bune,daca apoi conduci cum te doare capul,confundand soseaua cu curtea ta. Ia sa se aplice legile la noi ca in Germania,Austria,Ungaria si sa vedeti ce bine stiu oamenii sa conduca. Nu vedeti ca romanii devin deodata soferi civilizati cum trec granite in tari civilizate? Pentru ca acolo chiar se aplica legea!

Bogdan
12 septembrie 2016
Vrei sa muncești iți cumperi scule, sau te angajezi... .

Școlilor le convine situatia actuală. Milițenii pică s-aducă candidatul pânâ la punctul in care să-și riște libertatea dând spaga, in timpul ăsta scoala taxeaza ore suplimentare si dacă chiar nu are ce face intermediază tranzacția.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5061 secunde