Un jandarm constănţean, aflat în timpul liber, a evitat o situaţie care se putea solda cu victime

1545
Un jandarm constănţean, aflat în timpul liber, a evitat o situaţie care se putea solda cu victime - xfondjandarm2-1659724070.jpg

Articole de la același autor

Într-una din zilele trecute, plt. adj. Georgian Julea, aflat în timpul liber, la momentul care se deplasa către domiciliu, a observat că dintr-un bar situat pe strada Seimeni din Cernavodă a ieșit un bărbat care mergea împleticit și care la momentul trecerii pe partea carosabilă s-a împiedicat. Aceste lucruri i-au atras atenția și a continuat să urmărească cu privirea persoana respectivă. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că bărbatul s-a oprit lângă o mașină Dacia Duster și se căuta în buzunare. Atunci, jandarmul din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța și-a dat seama că trebuie să facă ceva, deoarece situația se putea termina tragic pentru niște oameni nevinovați. Drept urmare, s-a apropiat de bărbatul respectiv și i-a spus că nu este normal să se urce la volan dacă se simte rău sau a consumat băuturi alcoolice. Acesta l-a repezit, spunându-i că nu este treaba lui și să își vadă de drum. Imediat după această conversație, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii și a pornit motorul.

În acel moment, Georgian a apelat numărul de urgență 112 comunicând operatorului situația la care era martor. Cu toate că a fost văzut de către bărbatul de la volanul Duster-ului că vorbește la telefon, acesta a pus mașina în mișcare deplasându-se sinuos pe șosea, când pe prima bandă, când pe contrasens.

„Fiind în apropierea mașinii proprietate personală, Georgian a plecat în urmărirea de la distanță a Duster-ului, comunicând în același timp poziția echipajelor de poliție care deja căutau mașina. După aproximativ 20 de min, timp în care Duster ul s-a plimbat pe străzile din Cernavodă, punând în pericol siguranța participanților la trafic și a persoanelor aflate în zonă prin manevrele făcute, în urma unui viraj la dreapta, conducătorul Duster-ului a pierdut controlul volanului, a lovit bordura, a urcat pe trotuar rămânând imobilizat, deoarece unul dintre cauciucuri a fost deteriorat. În foarte scurt timp, datorită indicațiilor primite, au sosit și echipajele de poliție care au trecut la aplicarea procedurilor specifice în asemenea situații. În urma verificărilor făcute de către lucrătorii Poliției Cernavodă, persoanei respective i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, acesta având 1,12 ml/ l alcool pur în aerul respirat”, au precizat reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5567 secunde