Un medic a refuzat să fie testat pentru coronavirus chiar dacă avea simptome. A infectat zeci de persoane

486
Un medic a refuzat să fie testat pentru coronavirus chiar dacă avea simptome. A infectat zeci de persoane - test-1587370796.jpg

Articole recomandate

Sunt foarte multe infecții cu coronavirus în spitalele din România, iar explicația care vine, de obicei, de la medici și asistente este că nu au avut echipamente de protecție sau nu au fost instruiți ce să facă.


Însă, în Spitalul Județean din Pitești, un medic a refuzat pur și simplu să poarte echipamentul. Acesta a infectat 27 de persoane, dintre care 12 pacienți. Acum, după ce în spital a avut loc o anchetă, aflăm că medicul a refuzat, inițial, să facă și testul pentru coronavirus, deși avea asimptome și continua să opereze.


"Personalitatea domnului doctor e mai nonconformistă și probabil de aici că nu trebuie să poarte echipamentul necesar. La Spitalul Județean de Urgență au fost stocuri serioase de echipamente de protecție. Problemele văd apar, din păcate, în anumite spitale din modul în care parte a personalului medical înțelege să utilizeze sau nu echipamentele. Este îngrijorător. Dumnealui prezenta niște simptome specifice, a avut posibilitatea să fie testat cu testele rapide, la un moment dat au fost testați și au ieșit negative. Weekendul trecut, au avut posibilitatea să fie testați toți medicii din spital, printr-un operator privat, însă dumnealui și asistentele medicale, din motive necunoscute nouă la acest moment, au refuzat acest tip de testare PCR. Ar fi fost relevantă și ne-ar fi ajutat și pe noi să grăbim izolarea. Vorbim de personal medical care ar fi trebuit să respecte procedurile, nimeni nu ar fi trebuit din corpul medical să intre în spital dacă prezintă simptome și, totuși, lucrul acesta s-a întâmplat", a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, la Digi24.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3596 secunde