Un nou an de instrucție pentru militari. "Trebuie să îmbunătățim recrutarea"

1211
Un nou an de instrucție pentru militari.
În Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale, precum și în comandamentele de sprijin și în toate unitățile militare, cadrele militare au dat startul unui nou an de instrucție. Cu obiective clare și cu determinare, spun reprezentanții Armatei Române.

„Anul 2023 se va derula sub semnul instruirii. Trebuie să ne pregătim împreună cu aliații care sunt dislocați pe teritoriul României, trebuie să îmbunătățim interoperabilitatea, trebuie să îmbunătățim recrutarea și apoi, prin instruire, să avem un număr consistent de militari pe care să putem conta”, a transmis generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Luni, 16 ianuarie, la comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” și în cazărmile unităţilor subordonate, din garnizoanele Constanţa, Topraisar, Murfatlar, Medgidia și Târgoviște, s-au desfăşurat ceremonii militare ce au marcat deschiderea anului de instrucţie 2023. Comandanţii unităţilor militare au trecut în revistă rezultatele obţinute în anul de instrucţie 2022 şi obiectivele de îndeplinit pentru noul an de instrucție.

Din partea Direcției Operații a Statului Major al Apărării la activitățile din garnizoanele Constanța și Topraisar a participat generalul de brigadă Florin Barbu.

La rândul lor, elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, alături de personalul militar și civil al unității, au luat parte luni, la ceremonia de deschidere a noului an de instruire 2023, condusă de locțiitorul comandantului, comandorul Valentin Nae. Ofițerul a dat cititre, în fața formației, mesajului șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Mihai Panait, transmis cu prilejul deschiderii anului de instruire 2023.

În ceea ce privește obiectivele Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, accentul, în acest nou an de instruire, va fi puternic pus pe dezvoltarea programelor de învățământ militar, precum și pe creșterea gradului de satisfacție și încredere a personalului prin modernizarea și optimizarea condițiilor de studiu și de muncă.

Pentru anul de instruire 2023, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale are în vedere și creșterea cifrei de școlarizare și atragerea mai multor tineri către profesia de maistru militar de marină.

„Am convingerea că, prin organizare, seriozitate și muncă susținută, vom îndeplini sarcinile și obiectivele ce stau în fața Forțelor Navale și vom contribui la menținerea standardelor de performanță” – se arată în mesajul șefului Statului Major al Forțelor Navale.

Ceremonia desfășurată pe platoul din incinta unității a cuprins și revista de front, unde elevilor militari, în special, le-a fost controlată ținuta și li s-au făcut observații și recomandări acolo unde a fost cazul. De asemenea, locțiitorul comandantului a dorit să verifice nivelul cunoștințelor efectivelor în ceea ce privește instrucția de front. Evenimentul s-a încheiat cu defilarea subunităților.



Marinarii militari au desfășurat luni, 16 ianuarie, în garnizoanele Forțelor Navale Române, festivități de deschidere a noului an de instruire, atât în cadrul unităților și porturilor militare, cât și în incintele instituțiilor militare de învățământ și formare profesională.

„Forțele Navale Române continuă creșterea nivelului de performanță în toate domeniile de activitate și au ca obiective principale, pentru anul 2023, dezvoltarea programelor de reparații, modernizare și înzestrare, executarea în condiții de siguranță a misiunilor și sarcinilor primite și asumate, precum și dezvoltarea programelor de învățământ militar și creșterea gradului de mulțumire și încredere a personalului prin modernizarea și optimizarea condițiilor de muncă în unități și a celor de refacere a capacității de muncă și operativitate. De asemenea, Forțele Navale Române vor executa, și în acest an de instruire, activități naționale specifice de instrucție în toate mediile de acțiune, în cadrul exercițiilor complexe, de tip întrunit, interinstituțional, planificate după scenarii unice și conduse de Comandamentul Flotei, Flotila Fluvială, Comandamentul Componentei Navale și Statul Major al Forțelor Navale. În vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor stabilite la nivelul Marinei Militare Române, se va pune, în continuare, un accent deosebit pe atragerea, recrutarea, formarea și dezvoltarea profesională a personalului militar pe baza conceptului de «forță orientată spre misiune» și îmbunătățirea calității vieții resursei umane din Forțele Navale Române.”, a transmis șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, în mesajul său adresat cu ocazia deschiderii anului de instruire 2023.

Forțele Navale Române reprezintă o categorie de forțe complexă, capabilă să execute misiuni specifice pe mare, pe fluviu, în mediu lagunar, acvatic sau aerian, și dețin toate capabilitățile necesare pentru adaptarea permanentă la dinamismul desfășurării evenimentelor din zona de responsabilitate, precum și la modificările semnificative din domeniul conceptual și cel al securității regionale, apărute ca urmare a declanșării în luna februarie a anului 2022 a invaziei neprovocate și nelegitime a Ucrainei de către Federația Rusă și începerii, totodată, a unui război convențional și informațional cu urmări semnificative la nivel internațional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.385 secunde