Un nou concept de prevenire a delicvenței în rândul minorilor

66
Un nou concept de prevenire a delicvenței în rândul minorilor - 15ianuariecopilariedelicventa-1389790169.jpg

Articole de la același autor

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a deschis proiectul "Copilărie fără delicvență". În cadrul proiectului, se va derula o campanie de prevenire, destinată minorilor, părinților acestora, precum și cadrelor didactice.
Campania își propune creșterea gradului de informare și conștientizare în rândul copiilor, părinților și profesorilor, cu privire la comportamentele pre-delincvente și delincvente, modalități de prevenire, gestionarea situațiilor conflictuale sau consecințe legale. 
Campania va fi implementată în 47 de școli din România, la nivelul claselor V-VIII, fiind implicați aproximativ 17.000 de elevi, părinții acestora, precum și 700 de cadre didactice. Vor fi incluse în proiect și școli din Constanța. 
"Polițiștii de la structurile de prevenire, în colaborare cu asistenți sociali, vor purta discuții cu elevii pe tema delincvenței juvenile, vor organiza concursuri și expoziții tematice. Un element inedit, ce ilustrează metodele moderne de prevenire a criminalității, este implicarea directă a elevilor în activități, nu numai în calitate de beneficiari, ci și de organizatori. Astfel, în școlile în care se va derula campania vor fi create Consilii de Prevenire a Criminalități, constituite atât din elevi cu comportament meritoriu, cât și din elevi cu probleme de comportament. Prin cooptarea copiilor la organizarea evenimentelor preventive se urmărește creșterea gradului de implicare și responsabilizare, precum și o mai bună asumare a atitudinii preventive. 
Conceptul de ,,învățare prin joc" va fi și el ilustrat, prin crearea unui joc pe calculator, atractiv și adaptat vârstei, prin care copiii să învețe cum să gestioneze conflictele, cum să evite violența și să se ferească de pericole.
Activitățile prevăzute în cadrul proiectului se vor derula pe o perioadă de 24 de luni", se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6396 secunde