Un nou spectacol în cadrul Festivalului de Arte și Interculturalitate "Ovidius"

184
Un nou spectacol în cadrul Festivalului de Arte și Interculturalitate
Un spectacol coregrafic de excepție va avea loc sâmbătă, 23 septembrie, ora 19.00 în Piața Ovidiu organizat de ASOCIAȚIA ECSIA SOCIAL ORG în cadrul proiectului "Festivalul Mondial de Arte și Interculturalitate "Ovidius". 


Spectacolul "Ovidius-de rerum natura" analizează prin intermediul versurilor lui Ovidius din "Tristele" și prin coregrafie trăirile marelui poet surghiunit la Pontul Euxin. El descoperă cultura geților și a tracilor și este uimit de violența și brutalitatea lor. Modul de viață pe care aceștia îl practică este străin și extrem față de cel al Imperiului român. La Pontul Euxin-Tomis- forțele naturii se dezlănțuie și îl fac pe Ovidius să se simtă la marginea lumii. Cu toate acestea, inspirația trăiește în continuare alături de poet până la sfârșitul vieții, ajungând să se considere mai mult get decât roman. Textul este întărit de imagini vizuale, iar coregrafia încununează impactul emoțional.


În ce privește cea de-a treia dimensiune, cea coregrafică, spectacolul "Ovidius - de rerum natura" se referă la descrierea trăirilor poetului și legăturilor acestuia cu natura în viziunea coregrafică a maestrei Stela Cocârlea. Ovidius devine astfel un călător care a ajuns la malul pe care nu-l va părăsi niciodată și aici intră în contact cu dimensiunile incredibile ale celor patru elemente – pământ, apă, foc și vânt – caracteristici foarte puternice ale spațiului căruia trebuie să se adapteze, zeificate de oamenii care trăiesc pe malurile uitate ale mării. 


Cele patru elemente fac astfel legătura sprituală între Ovidius și "barbari", de la Zamolxis la Panteonul roman nefiind un parcurs atât de nefiresc.


Distribuție: Dana Cojan, Alexandru Medveghi, Oana Gheorghiță, Eduard Vacariu, Iulian Marinescu, Loredana Adăscăliței, Catinca Hanțiu, Antonia Ungureanu. Regia: Daniela Vitcu, asistent regie: Dana Cojan, coregrafie: Stela Cocârlea, costume: Marcela Cuzic, scenografie: Viorel Ungureani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2893 secunde