Un pakistanez a fost expulzat din România. SRI: Bărbatul făcea propagandă pentru teroriști

151
1
Un pakistanez a fost expulzat din România. SRI: Bărbatul făcea propagandă pentru teroriști - sri-1472563481.jpg
Un pakistanez a fost expulzat din România, după ce Serviciul Român de Informații a stabilit că acesta a derulat activități care prezintă riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Cetățeanul respectiv a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, se precizează într-un comunicat SRI, potrivit romanialibera.ro.

Pakistanezul se afla în România în calitate de solicitant al dreptului de ședere în țara noastră în baza căsătoriei cu un cetățean român. El a intrat în atenția SRI începând cu finele anului 2015, când a intrat ilegal în România.

În urma măsurilor informativ-operative derulate, s-a stabilit că respectivul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale. Concret, străinul s-a remarcat prin activități de propagandă în mediul virtual, în favoarea mai multor entități teroriste active în zona de origine, susținând supremația islamului extremist, incitând la jihadul global, fiind, totodată, preocupat de cunoașterea și însușirea modului de fabricare a unor dispozitive explozive improvizate și a componentelor acestora.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel București care, în conformitate cu dispozițiile art. 86 alin. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a celui în cauză, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. "i" și "l" din Legea 51/1991 (republicată), constituie amenințări la adresa securității naționale. Ca urmare a sentinței Curții de Apel București, străinul a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

Comentează știrea

bonaventurejulien
30 august 2016
oferă împrumuturi între deosebit de grave

oferă împrumuturi între deosebit de grave Aveți nevoie de finanțare pentru casa ta, pentru afaceri, pentru achiziționarea de mașini, pentru a cumpăra motocicleta, pentru a crea propria afacere, pentru mai multe nevoile dvs. îndoială personale. Am acorda credite personale variind de la 2.000 € la 5.000.000 € cu o rată a dobânzii nominală de 3%, indiferent de suma. Te rog, spune-mi în aplicațiile dvs. de împrumut suma exactă pe care doriți și durata de rambursare. Pentru mai multe astfel contactați-mă direct la adresa mea de e-mail: bonaventurejulien@outlook.com

Pagina a fost generata in 0.8713 secunde