Revoltător!

Un profesor care a bătut un copil de l-a lăsat fără auz, condamnat doar la o… amendă penală!

3452
Un profesor care a bătut un copil de l-a lăsat fără auz, condamnat doar la o… amendă penală! - fd4050ef07f6276001b75d5e3b93e46a.jpg
O sentință absolut aberantă au dat judecătorii de la Medgidia în cazul fostului profesor de sport de la Școala nr. 5, din localitate, Vasile Geamă, în vârstă de 67 de ani, care a fost judecat pentru că a bătut un elev de l-a lăsat surd pe viață.

Magistrații au considerat că el merită o pedeapsă de doar… 3.000 de lei amendă penală pentru comiterea infracțiunii de loviri și alte violențe și l-au obligat să-i plătească minorului de 12 ani - Mihai Cristian G., alături de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Constanța, suma de 120 de lei - despăgubiri materiale și 20.000 de lei - daune morale.
Sentința a fost atacată atât de inculpat și de părinții minorului, cât și de ISJ Constanța, magistrații de la Tribunal urmând să se pronunțe la data de 21 iunie.

Lovit cu bestialitate, la ora de sport
În ziua de 14 aprilie 2008, Mihai Cristian G. era la școală, la ora de educație fizică, jucându-se cu mai mulți colegi. La un moment dat, gestul său de a-i trage în jos pantalonii altui băiat l-a înfuriat la culme pe profesor, care privise hârjoneala dintre cei doi.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Vasile Geamă a fost atât de revoltat de gestul copilului, deși celălalt elev nu fusese dezbrăcat, așa încât, într-un acces de furie, l-a lovit pe băiat de mai multe ori cu palmele, în cap și peste urechi, de l-a trântit pe copil cu capul de spalierii aflați pe peretele sălii de sport.
Procurorii spun că deși elevul era întins la podea, profesorul a con-tinuat să îl lovească, apucându-l de gât și trăgându-l de păr cu o furie de nedescris. Colegii băiatului au asistat de-a dreptul îngroziți la scena de violență, profesorul încercând chiar să-i implice și pe ei în admolestarea copilului. Vasile Geamă l-a lăsat în cele din urmă în pace pe Mihai Cristian, nu înainte însă de a-l mai plezni de câteva ori cu palma peste ceafă. În cele din urmă, băiatului i s-a făcut rău, ora de sport finalizându-se înainte de pauză, profesorul amenințându-l pe băiat că dacă spune cuiva de cele petrecute va fi vai de el!
Numai că, ajuns acasă, la insistențele mamei, care a observat că este ceva în neregulă cu Mihai, copilul le-a spus părinților ce s-a întâmplat la ora de sport.
Din cale-afară de revoltați de violența la care a fost supus chiar în cursul orelor școlare, părinții au demarat toate procedurile pentru a-l face pe profesor să răspundă pentru gestul său.
A doua zi, pentru că starea sa de sănătate se înrăutățea, minorul a fost dus la spital. Medicul ORL-ist a constatat că băiatului îi este afectat nervul acustic de la urechea stângă, cauza aceasta ducând la pierderea echilibrului.
Au fost efectuate mai multe expertize medico-legale, în cele din urmă procurorii ajungând la concluzia că băiatul a suferit leziuni traumatice ce au putut fi produse prin comprimarea de aer în conductul auditiv extern și că pot data din 14 aprilie, ziua în care a luat bătaie de la profesor. Medicul legist a stabilit diagnosticul "hipoacuzie neurosenzorială ușoară bilateral și sindrom vestibular periferic".

Nenorocirile se țin lanț pentru familia băiatului
La scurt timp, băiatul a acuzat dureri de urechi, spunând că nu mai aude. Problema este că nici un medic nu a putut să spună, fără echivoc, că acesta și-a pierdut auzul ca urmare a bătăii îndurate de la profesor.
Dată fiind această situație, părinții lui Mihai Cristian au trebuit să-i cumpere un aparat auditiv, fără de care viața sa nu mai este una normală.
Mai mult decât atât, unii dintre medici vehiculaseră ideea că minorul ar fi fost surd din naștere, dar tatăl lui Mihai a prezentat dovezi prin care demonstra că, anterior incidentului cu profesorul de sport, el a participat la mai multe concursuri de dans și artistice, de la care a venit cu medalii. Dacă ar fi avut probleme cu auzul este imposibil ca nimeni să nu fi observat asta până atunci.
Cercetările, în faza de urmărire penală, au fost îngreunate de expertizele medico-legale care erau necesare pentru a se demonstra dacă profesorul este vinovat ori nu, dosarul fiind trimis în instanță după mai bine de un an. Mai mult decât atât, procurorii au audiat mai mulți martori - vecini, foști profesori și educatori, cât și instructori de dans, pe care băiatul i-ar fi avut până la momentul agresiunii. Toți au spus că nu au observat ca acesta să fi avut vreo problemă medicală, ei excluzând ipoteza ca, anterior incidentului din 2008, copilul să fi suferit de hipoacuzie.
Anul trecut, tatăl copilului, Marian Ghiță, a intrat în greva foamei în fața Parchetului, nemulțumit de derularea anchetei și de faptul că nu i se face dreptate. Atunci când, în sfârșit, procurorii au dispus trimiterea în judecată a cadrului didactic, a crezut că totul intră pe un făgaș normal. Numai că hotărârea judecătorilor de la Medgidia, prin care Vasile Geamă a fost condamnat doar la o amendă penală pentru că i-a nenorocit copilul, l-a distrus. Din cauza acestei situații, el a suferit mai multe accidente vasculare și s-a îmbolnăvit de diabet, de două luni fiind țintuit la pat.
Rămâne de văzut ce decizie vor da magistrații de la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9189 secunde