Un spital din România dă în judecată pacienții răniți în accidente rutiere

375
Un spital din România dă în judecată pacienții răniți în accidente rutiere - spital-1510215250.jpg

Articole recomandate

Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare dă în judecată victimele accidentelor rutiere. Au fost deschise sute de procese prin care spitalul cere victimelor să achite cheltuielile de spitalizare.

Din 2014, la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare există un formular tipizat pe care fiecare din pacienții deveniți victime în accidente rutiere sau vătămări corporale îl semnează la externare. Pe baza lui, aceștia se angajează ca, în termen de 30 de zile, să achite cheltuielile de spitalizare, scrie Digi24.

În cazul în care pacientul refuză să achite contravaloarea spitalizării, cazul ajunge în instanță. În prezent, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare este parte civilă în peste 350 de dosare, dintre care 83 sunt în faza de executare silită. Mai devreme sau mai târziu, banii – spun reprezentanții spitalului – sunt recuperați cu tot cu penalitățile și dobânzile aferente.

Potrivit gazetanord-vest.ro, numai în primele 9 luni ale acestui an, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a recuperat de la pacienții spitalizați peste 900 mii lei, aproape triplu față de anul 2016.

"Sumele sunt de la 2-3 mii de lei până la 60-70 mii lei, în funcție de investigațiile și tratamentul de care a beneficiat persoana care a fost internată. Ce este mai problematic este faptul că aceste procese durează o perioadă mai lungă de timp pentru că, de la faza de cercetare penală și până la rămânerea definitivă a sentinței durează, de multe ori, și 4-5 ani. Având în vedere că este banul public, pentru noi și 1 leu trebuie să îl recuperăm", a precizat Zamfira Micle, jurist Spitalul Județean Satu Mare, citată de romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3946 secunde