Două tragedii în câteva ore

Un tânăr student și un copil de opt ani, înghițiți de ape

427
1
Un tânăr student  și un copil de opt ani, înghițiți de ape - lklk-1431459297.jpg

Articole de la același autor

O dată cu vremea frumoasă, în Constanța au început să se producă tragediile cauzate de înec. În doar câteva ore, două persoane au pierit în apele învolburate din județul nostru.

Ioan Munteanu are 20 de ani, este din Hârșova și este student al Facultății de Teologie din cadrul Universității "Ovidius". Luni seara, acesta a plecat împreună cu mai mulți prieteni la scăldat în apele Dunării. A intrat în apă, însă a fost luat de curenții puternici. Prietenii săi au ieșit pe mal, însă tânărul nu s-a mai întors. Părinții au aflat ce s-a petrecut și au anunțat imediat autoritățile. În noaptea de luni spre marți, dar și ieri toată ziua, salvatorii au cercetat zona pentru a-l găsi pe tânăr. Intervenția pompierilor și a scafandrilor din cadrul MApN este una dificilă, dat fiind faptul că vizibilitatea este foarte redusă, iar curenții foarte puternici. Potrivit unor surse, prietenii tânărului ar fi mărturisit că înainte de a merge la scăldat ar fi băut cu toții.

În același timp, polițiștii au demarat o anchetă și au început audierea prietenilor lui Ionică, așa cum este alintat tânărul, pentru a înțelege dacă a fost vorba despre un accident sau dacă este vorba despre o sinucidere. Mama tânărului este profesoară de religie la o școală din localitate, iar în casă nu existau probleme.

În jurul orei 16, militarii au sistat intervenția, urmând a se relua căutările în această dimineață. La închiderea ediției, tânărul încă era dat dispărut.

v v v

Cu doar câteva ore înainte de dispariția tânărului de 20 de ani, pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, în zona localității Siminoc, acolo unde un copil de doar opt ani fusese dat dispărut.

Alexandru Băluță, de 8 ani, a plecat cu un prieten, în vârstă de zece ani, la scăldat în Canal. Și-a lăsat hainele pe mal și a intrat în apă, deși în acea zonă apa avea o adâncime de peste șapte metri. Într-o fracțiune de secundă a dispărut de sub privirile prietenului său, aflat pe mal, astfel că acesta din urmă s-a speriat și a anunțat autoritățile. După aproximativ o oră de la apel, militarii au găsit trupul copilului și l-au adus la mal, iar medicii au început imediat manevrele de resuscitare. Din nefericire, pentru copilul de 8 ani nu s-a mai putut face nimic. 

Comentează știrea

ANRSPS
15 mai 2015
SCAFANDRI

Tânărul de 20 de ani din Hârșova, dispărut în Dunăre, a fost găsit în data de 13.05 2015 după-amiază. După două zile de căutări, trupul său fără viață a fost scos la mal de scafandri Diviziei de Salvare Acvatica din Cadrul Asociatiei Nationale Romane a Scafandrilor Profesionisti si Sportivi

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6022 secunde