Un viitor mai bun pentru elevii constănțeni! Cum se implică inspectorul ISJ și primarii din județ

899
Un viitor mai bun pentru elevii constănțeni! Cum se implică inspectorul ISJ și primarii din județ - evaluarenationala134082686113544-1575883957.jpg

Articole recomandate

Problemele din școlile constănțene nu rămân fără o rezolvare. Inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai, a afirmat că la finele săptămânii ce tocmai s-a încheiat a continuat să meargă prin localitățile din județ, pentru a sta de vorbă cu primarii și a cunoaște personal problemele din unitățile de învățământ. De la lipsa transportului pentru elevi și până la lipsa dotărilor, neajunsurile sunt multiple:


"În weekendul care a trecut, am continuat periplul prin localitățile din județul Constanța, pentru a discuta cu primarii despre probleme pe care le întâmpină în gestionarea situațiilor din unitățile școlare. Am fost la Cernavodă, la Pantelimon, la Topalu, la Ghindărești și la Rasova.

Punctual, mi-a atras atenția situația de la Ghindărești, unde se asigură transport pentru elevii care învață la Hârșova, acolo având și cursuri de limbă maternă - limba rusă (în localitate existând o comunitate puternică de lipoveni). La rugămintea primarului, domnul Vasile Simion, sper să găsesc rapid o soluție, astfel încât elevii să poată urma în Ghindărești aceste cursuri, din semestrul al II-lea (așa cum au făcut și în anul școlar precedent). Colaborarea cu școala este apreciată, dar sunt necesare fonduri suplimentare pentru dotarea sălilor de curs și pentru reabilitarea clădirii.

La Rasova am discutat cu viceprimarul Dorel Alexandru, care este mulțumit de activitatea directorului școlii și speră ca împreună să găsească sprijin pentru dotarea claselor cu table inteligente, pentru reabilitarea clădirii. Un microbuz școlar nou, dar și construirea unor dependințe (magazii pentru lemne) ar fi, de asemenea, bine-venite.

Voi continua să merg în județ și voi inventaria atât problemele, cât și realizările din domeniul învățământului", a declarat inspectorul școlar general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4878 secunde