Unde pândește pericolul, în Constanța. Topul celor mai periculoase localități

3200
5
Unde pândește pericolul, în Constanța. Topul celor mai periculoase localități - fondtopullocalitatilorpericuloas-1430930898.jpg

Articole de la același autor

Care sunt localitățile din județul Constanța cu cele mai periculoase străzi? Unde au loc cele mai multe furturi și tâlhării? Răspunsul este oferit de analiza infracționalității, realizată de Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

An de an, polițiștii realizează analize ale infracționalității la nivelul fiecărui județ. În acest fel, se constată unde au avut loc mai multe furturi sau tâlhării, unde trebuie intensificată activitatea de prevenire. Astfel de analiză a fost realizată și de polițiștii constănțeni. Se impune menționat că respectiva analiză este realizată ținându-se cont de numărul de tâlhării și de furturi din societăți comerciale, raportate la numărul total al infracțiunilor de pe raza județului Constanța, într-un anumit interval de timp, și anume pe parcursul lui 2014.

Un prim aspect care reiese din analiza realizată de Poliția Constanța este faptul că, anul trecut, în județul nostru au avut loc mai puține tâlhării și furturi, astfel că și rata infracționalității a fost în scădere comparativ cu anii precedenți. Astfel, dacă în 2013 Constanța era primul județ pe țară la rata criminalității (e drept, după București!), anul trecut a coborât pe locul al treilea, fiind întrecut de Prahova și Timișoara, cu un coeficient al infracțio-nalității de 173%.

Cele mai multe tâlhării și furturi

Cum era și de așteptat, localitatea constănțeană cu cele mai periculoase străzi este reședința de județ, municipiul Constanța. Aici au loc cele mai multe furturi, cele mai multe tâlhării și cele mai multe spargeri de societăți comerciale. Explicația: fiind cea mai mare concentrație a populației, aici "acționează" și cei mai mulți infractori. Cea mai mare bătaie de cap au dat-o polițiștilor mai multe găști de minori, care luni bune au spart mașini, au jefuit locuințe sau firme - câteodată pentru câteva pachete de țigări sau gume de mestecat! - sau atacau adolescenți, pe stradă, și le smulgeau telefoanele din mâini. De exemplu, o astfel de bandă acționa cu precădere în preajma parcului Tăbăcărie și a celui de la Casa de Cultură, alegându-și victimele din rândul elevilor de gimnaziu. Astfel, în cifre, potrivit statisticii realizate de IPJ Constanța, coeficientul de criminalitate în municipiul Constanța, în 2014, a fost de peste 4.707%.

Celelalte localități cu un coeficient de criminalitate ridicat sunt: Năvodari (350%), Medgidia (273%), Mangalia (257%), Cernavodă (247%), Costinești (159%), Neptun (103%) și Hârșova (123%).

Satele cu cei mai "cuminți" hoți

Pe de altă parte, în aproximativ 20 de localități din mediul rural, pe tot parcursul lui 2014, magazinul din sat nu a fost spart nici măcar o dată, și nicio bătrână și niciun elev nu au fost atacați în plină stradă. În consecință, conform statisticii realizate de IPJ Constanța, în respectivele localități coeficientul de criminalitate este 0%. Nu înseamnă, însă, că nu a avut loc nicio infracțiune, ci hoții au preferat să sară gardul pe la vecini și

să fure animale sau lucruri de prin gospodărie. Iar de multe ori, paguba materială înregistrată a fost de mică valoare.

Localitățile cu un coeficient de criminalitate 0% sunt: Aliman, Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Deleni, Dumbrăveni, Fântânele, Gârliciu, Horia, Independența, Negru Vodă, Ostrov, Rasova, Săcele, Siliștea, Topalu, Tortomanu și Vulturu.

Firmele trebuie să-și asigure o pază mai bună!

Potrivit reprezentanților IPJ Constanța, legislația le impune societăților comerciale să țină cont de coeficientul de criminalitate al localității unde își desfășoară activitatea în momentul în care decid cum asigură paza.

"Cu cât coeficientul de criminalitate este mai mare, cu atât măsurile de pază pe care trebuie să le adopte o societate comercială sunt mai complexe", au adăugat polițiștii constănțeni. 

Comentează știrea

raszvan
7 mai 2015
coeficient 0% la Aliman???

Doar bunica-mea a facut anul trecut 10 plangeri.Inseamna ca nu se raporteaza mai departe

Marina
7 mai 2015
Ofer consultanta !

Astăzi, mai mult decât oricând, există informație practică tot mai abundentă despre cum să obții succesul în orice domeniu. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Cezar
7 mai 2015
Sunt pe noi,nu au timp de hoti

Pot face pariu ca daca mergem un grup de maxim douazeci de persoane cu tricouri inscriptionate cu mesaje de protest ,daca mai avem si un banner incropit la repezeala si fara scandari,doar sa ne asezam undeva prin oras,se gasesc repede niste haidamaci sa ne salte cu brutalitate si sa ne amendeze. Repet,in liniste,fara scandal si tot am fi bumbaciti,chiar daca am cere doar niste drepturi in numele tuturor romanilor. Infractorii au un regim special de toleranta in tara asta,cu atat mai mult cu cat ei se regasesc si in institutiile statului,in toate institutiile,lucru evident dupa cum arata tara.

bela
7 mai 2015
nu zau

Domnilor,sigur nu se raporteaza la judet altfel nu imi expluc cum de Crisanul nu-i pe lista hotilor.Acolo se fura ca in codru si Politia noastra draga nu face absolut nimic.Se fura animale,fan,de prin curti ce se gaseste.Asa ca nu-i nimic real in aceste statistici.

catalin
7 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2595 secunde