Unitatea 1 CNE Cernavodă, evaluată de Agenția Internațională pentru Energie Atomică

218
Unitatea 1 CNE Cernavodă, evaluată de Agenția Internațională pentru Energie Atomică - ddd-1582279526.jpg

Articole recomandate

O misiune a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), PRE-SALTO, de evaluare a stadiului și a proiectului de retehnologizare a Unității 1 CNE Cernavodă, a avut loc în luna februarie 2020, la solicitarea SN Nuclearelectrica SA, informează vineri compania.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, citat de Agerpres, misiunea este parte a sprijinului acordat de AIEA în pregătirea operării sigure pe termen lung a Unității 1 CNE Cernavodă. Scopul solicitării de către SNN a misiunii de evaluare a AIEA a fost o evaluare obiectivă și independentă a nivelului de pregătire, organizare și a programelor aferente managementului extinderii duratei de viață cu încă 30 de ani a Unității 1 CNE Cernavodă.

Echipa internațională de evaluare a constatat o utilizare eficientă a programelor aferente derulării primei faze a proiectului, cu respectarea graficului de timp și o utilizare eficientă a experienței internaționale în proiecte de retehnologizare realizate în cadrul altor unități CANDU și a recomandat îmbunătățirea continuă a strategiei de operare pe termen lung și revizuirea permanentă a procesului corelat cu implementarea unei metodologii comprehensive în ceea ce privește structurile și componentele procesului de operare pe termen lung.

"Scopul solicitării unei astfel de misiuni internaționale a AIEA este să ne asigurăm că proiectul Retehnologizării Unității 1 se desfășoară în conformitate cu cele mai înalte standarde ale AIEA și că suntem în permanență conectați la experiența internațională. Este un mod de operare obiectiv și eficient, specific industriei nucleare. Utilizăm experiența internațională și evaluările obiective pentru a manageria un proiect extrem de riguros, la timp și la cele mai înalte standarde de securitate nucleară. Importanța retehnologizării Unității 1, implicit operarea pentru încă 30 de ani dincolo de durata de viață inițială de 30 de ani, reprezintă un scop strategic atât pentru SNN, cât și pentru sistemul energetic din România, la care se adaugă îndeplinirea țintelor de mediu asumate de România", a declarat Cosmin Ghiță, director general al companiei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5226 secunde