Unul dintre polițiștii bătuți de rudele unui suspect, transferat la un spital din București

160
Unul dintre polițiștii bătuți de rudele unui suspect, transferat la un spital din București - mmywnta4mzu5odllnzdmnzbmytnkndey-1574330773.jpg

Articole recomandate

Doi polițiști au fost bătuți, amenințați, sechestrați și deposedați de armele din dotare de rudele unui suspect, aflat la volanul unei dube, pe care agenții l-au umărit după ce acesta a refuzat să oprească mașina pentru un control. S-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri în comuna Prundeni, județul Vâlcea. 


Vinovați de agresarea agenților sunt șoferul dubei și fratele acestuia, pe care oamenii legii i-au și reținut. În urma verificărilor s-a constatat că aceștia se ocupau cu comercializarea ilegală de porci, iar în gospodăria lor au fost găsiți peste 120 de porci provenind din zone cu pestă porcină. Cei doi polițiști au fost salvați de colegii lor și transportați la spitalul. Unul dintre agenți este în stare mai gravă și medicii au decis să-l transfere la București pentru a fi operat.


Incidentul s-a produs în noaptea de marți spre miercuri. Cei doi polițiști urmăreau o autoutilitară care transporta porci pe DN 64, al cărei șofer nu a oprit la semnalele lor. Ajuns în fața unei gospodării din satul Călina, șoferul urmărit a coborât din mașină, iar agenții au încercat să-l oprească, inclusiv prin executarea a nouă focuri de armă. Rudele șoferului i-au atacat pe oamenii legii.


"Se pare că după ce i-au deposedat de arme și i-au sechestrat într-o curte a imobilului, rromii au îndreptat pistoalele înspre polițiști, iar unul dintre ei ar fi apăsat și trăgaciul doar că încărcătorul era gol, polițistul folosind toate cartușele pe parcursul urmăririi", se precizează într-o postare a Sindicatului Europol.

Agresorii au fugit imediat după ce i-au bătut pe agenți, dar au fost prinși după câteva ore în Slatina. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați judecătorilor cu propunere de arestare prevenită. Ei sunt urmăriți penal pentru ultraj, lipsire de libertate în mod ilegal și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii sechestrați au fost salvați de colegii lor din Drăgășani, chemați în ajutor, și transferați la spital. Unul dintre agenți va fi transferat la o clinică din București și urmează să fie operat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 21 Noiembrie 2019
Stire din Eveniment : Viorica Dăncilă, chemată la DNA
Pagina a fost generata in 0.8009 secunde