UPDATE: 1500 de români REPATRIAȚI ÎN CONSTANȚA. Prefectul George Niculescu: Facem lucrurile cu toată responsabilitatea!

2916

Articole de la același autor

UPDATE: În aceste momente, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, se fac pregătiri pentru a-i primii pe românii repatriați. Potrivit prefectului George Niculescu, aceștia vor trece prin triajul epidemiologic, apoi vor fi transportați la locațiile unde vor sta în carantină.


UPDATE: Prefectul nu a oferit informații despre unde vor fi cazați cei aproximativ 1.500 de români, însă a asigurat populația că au fost alocate efective de jandarmi pentru a asigura siguranța populației.


În stațiunea Mamaia, au fost deja mobilizate forțele de ordine, în preajma mai multor hoteluri.


Prefectul George Niculescu a subliniat și faptul că autoritățile naționale au ales varianta ca repatriații să rămână în carantină pe raza județului Constanța, deși locuiesc în alte județe, deoarece riscul de contaminare pe timpul transportului era mult prea mare.


"Am expus varianta ca cei repatriați să fie duși în alte județe, dar, având în vedere faptul că vorbim despre un număr mare de oameni care vor intra, riscul ca ei să fie transportați în siguranță în toată țara a făcut ca decizia Comitetului Național să fie ca ei să rămână în carantină în județul Constanța", a mai declarat prefectul George Niculescu.




În primul rând, trebuie să vă spun că acest transport umanitar a fost organizat de către Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, iar această decizie a fost luată în urma dispozițiilor date de CNCCI și aprobate de ministrul Afacerilor Interne și secretarul de stat Raed Arafat. Noi, în calitate de prefecți, îndeplinim ordinele în această situație de stare de urgență și eu m-am organizat pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a acestei operațiuni de repatriere. Ieri am fost la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde am verificat exact cum se va desfășura fluxul acestor călători care vin, am organizat montarea de corturi în parcarea aeroportului, pentru ca aceștia să poată aștepta cumva în condiții de distanțare socială care se recomandă, să aștepte transportul către zonele de carantina. Timpii petrecuți în interiorul aeroportului vor fi cât mai mici. După aceea, toate zonele tranzitate de aceste persoane vor fi decontaminate. Am asigurat efective din partea Grupării Mobile de Jandarmi, care vor asigura menținerea ordinii publice la aeroport, pe toată perioada desfășurării acestui eveniment. Convoaiele vor fi însoțite de către echipaje de poliție, iar centrel de carantinare din județul Constanța vor fi asigurate de Inspectoratul Județean de Jandarmerie.


Am înțeles că aceste decizii luate ieri au fost speculate politic de unii politicieni locali. Vreau să vă spun următorul lucru, cu toată fermitatea, în momentul de față, cine încearcă să speculeze politic o situație în care se află cetățeni români care au nevoie de ajutorul statului român este iresponsabil. Să ne gândim doar dacă printre cei aproximativ 1000 -1500 de persoane care se vor repatriate în România ar fi fost membri ai familiilor noastre. Am fi gândit la fel? Am fi spus la fel, că nu trebuie să îi aducem în România?


Aceasta este situația cu care ne confruntăm, facem lucrurile cu toată responsabilitatea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4791 secunde