UPDATE. 30 de români pe feribotul ars în Mediterana!

1245
UPDATE. 30 de români pe feribotul ars în Mediterana! - filephoto16451630403633-1645173807.jpg

Articole de la același autor

UPDATE - Potrivit unei informaţii de ultim moment, furnizate de Digi24, pe feribotul ars erau şi 30 de români. 


"Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României în Republica Elenă și al Consulului Onorific al României în insula Corfu, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă referitoare la incidentul produs în dimineața zilei de 18 februarie 2022 în apropierea Insulei Corfu, în care a fost implicat un feribot ce transporta bunuri și persoane pe ruta dintre Republica Elenă și Republica Italiană.

Potrivit informațiilor comunicate până la acest moment de către autoritățile grecești reprezentanților misiunii diplomatice, printre pasagerii și personalul navigant salvat se numără 29 cetățeni români. De asemenea, autoritățile au comunicat că toți pasagerii au fost evacuați de pe navă, fiind preluați de alte ambarcațiuni care să-i transporte la țărm. Operațiunea este încă în desfășurare", informează MAE, în comunicatul citat.

Ambasada României la Atena a solicitat autorităților elene, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a cetățenilor români afectați, misiunea urmând să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale.

MAE precizează că la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români în legătură incidentul produs.



Ştire iniţială

Un incendiu puternic a izbucnit pe un feribot, în Marea Mediterana, cu 288 de persoane la bord. Un videoclip publicat de un site de știri grecesc arată un vas cuprins de flăcări uriașe.

Incidentul s-a produs pe pachebotul Euroferry Olympia.

Mai multe remorchere au fost trimise să ajute pasagerii de pe vasul care se îndrepta spre portul Brindisi din Italia.

Toți pasagerii sunt în siguranță acum. Ei au fost urcați în bărci de salvare, a anunțat secretarul grec pentru marina comercială, pentru presa din Grecia.

''Toţi pasagerii sunt sănătoşi şi în siguranţă în bărcile de salvare'', a declarat Kostas Katsafados, secretar de stat în Marina comercială greacă, pentru postul de radio grec Skai.

Focul a izbucnit în această dimineață în timp ce feribotul era în apropierea insulei Corfu. Acolo sunt duși oamenii salvați de pe nava în flăcări. Paza de coastă elenă a spus că la bord se aflau 237 de pasageri și 51 de membri ai echipajului.

Nu se cunoaşte din ce cauză a izbucnit incendiul.




foto: https://www.24newshd.tv/


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6549 secunde