UPDATE. Anchetă penală în cazul CATASTROFEI de la Midia! Comandantul navei, pasibil de ÎNCHISOARE!

2754
UPDATE. Anchetă penală în cazul CATASTROFEI de la Midia! Comandantul navei, pasibil de ÎNCHISOARE! - 76693304414782026142735447692122-1574674710.jpg

Articole de la același autor

Șefii instituțiilor deconcentrate din Constanța s-au întrunit, în această dimineață, la Instituția Prefectului, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a stabili ce se va întâmpla cu miile de animale care au pierit în urma scufundării navei "Queen Hind", duminică, în zona Midia. Potrivit responsabililor, în cursul zilei de astăzi începe eliberarea punții superioare de marfă, urmând să fie preluate, în limita accesului, și animalele moarte. De altfel, încă de aseară, acestea au început să iasă la suprafață. 


Prezenți la ședință, reprezentanții Căpităniei Zonale Constanța au arătat că în prezent nava este abandonată de căpitan. Totodată, în prezent, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu și blocarea canalului navigabil, iar comandantul este pasibil chiar de închisoare.


UPDATE. Totodată, șeful Siguranței Navigabile din cadrul ANR, Laurențiu Zanfir, a afirmat că la bordul navei au fost găsite mai multe butelii cu acetilenă, care au fost îndepărtate, pentru a elimina riscul unei explozii. 


Comandantul a declarat abandonul navei, drept consecință autoritățile portuare vor purta discuții, în continuare, direct cu armatorul. Pe de altă parte, conducerea Gărzii de Coastă, în speță comisarul șef Laurențiu Cicu, a arătat că nici un membru al echipajului nu va putea părăsi țara fără acordul Căpităniei Zonale Constanța. 


În cadrul întrunirii s-a arătat, de asemenea, că la noapte vremea se va înrăutăți, fiind anunțată furtună de gradul 6 – 7 în larg. În aceste condiții, operațiunile de ranfluare a navei să fie îngreunate și chiar oprite, pe perioada furtunii. 
 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1267 secunde