UPDATE. Dănuț Căpățînă, CONDAMNAT LA 4 ANI ȘI 4 LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

3956
2
UPDATE. Dănuț Căpățînă, CONDAMNAT LA 4 ANI ȘI 4 LUNI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE - capa-1472120779.jpg
UPDATE: Potrivit minutei judecătorești, Mihai Corneliu Stănculescu, fost șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a primit doi ani de închisoare. Micu Renato Cristea, prestator de servicii de administrare în domeniul sanitar către Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Violeta Androne, director financiar-contabil în cadrul Spitalului Județean, Gheorghe Antohi, angajat al spitalului au fost condamnați la câte 2 ani și 6 luni de închisoare fiecare. După contopirea cu pedepse mai vechi, Carmela Endora Gherghina, fost consilier juridic a primit 3 ani și 7 luni de închisoare. Mărioara Furnică, economist în cadrul Serviciului Achiziții al Spitalului a fost condamnată la 1 an, 4 luni și 80 de zile. Instanța l-a obligat pe fiecare inculpat la plata sumei de 4.900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. 


Dănuț Căpățînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeațean de Urgență Constanța, a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare de către Tribunalul Constanța. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la apel.

Procurorii spun că, "în perioada 2011 – 2015, între Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, reprezentat de inculpatul Căpățînă Dănuț, și o societate comercială s-au încheiat un acord cadru și mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, constând efectiv în: oferirea suportului informatic pentru managementul activității (licențe de aplicații și diferite programe), disponibilitate volum de calcul și stocare date, asigurarea serviciilor de consultanță de specialitate privind implementarea sistemelor, mentenanță, configurarea și adaptarea în funcție de nevoile specifice ale spitalului și instruirea utilizatorilor.

Valoarea totală a serviciilor ce urmau a fi prestate în cadrul acordului era de aproximativ 556.800 euro (fără TVA) - aproximativ 139.200 euro (fără TVA)/an. În același context, pentru "buna derulare" a contractelor și pentru a nu exista întârzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate, inculpatul Căpățînă Dănuț a pretins și primit, lunar, cu titlu de mită, de la reprezentanții firmei respective (denunțători în cauză) inițial suma 2.300 euro, majorată ulterior la 2.900 euro.

Plățile s-au făcut, la indicația inculpatului Căpățînă Dănuț, în baza unor contracte de "consultanță" încheiate de societatea respectivă cu două companii offshore, ce aparțineau managerului unității medicale, deși firma respectivă nu a beneficiat niciodată de asemenea de servicii.

Comentează știrea

Palaz
25 august 2016
La puscarie cu penalii astia !

Și pentru șpaga luată de la zip escort

costica
25 august 2016
Suntem o forță de neoprit!

Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: pacurarucostica1963@gmail com

Pagina a fost generata in 1.6968 secunde