UPDATE / Jaf de jumătate de miliard de lei vechi în Constanța

389

Articole recomandate

Hoții își umpleau sacii cu aparatură foto extrem de scumpă, iar alarma țiuia fără să fie băgată în seamă nici de ei, nici de vecinii firmei prădate. Astfel s-a petrecut, în noaptea de 1 spre 2 decembrie, un furt din sediul unui studio foto din zona Delfinariu a municipiului Constanța. 
Împrejurările în care a avut loc jaful au fost povestite chiar de păgubit, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul Secției 1 Poliție. 


Citește și


"De obicei sunt un tip nocturn, lucrez foarte mult noaptea. Dar în ziua respectivă, fiind duminică, 1 decembrie, și fiind și după o petrecere, am plecat mai devreme, adică pe la 12,30 noaptea. Dimineață, când m-am întors la sediu, am găsit ușa deschisă. Aveam alarmă, dar a sunat degeaba, căci vecinii de deasupra, care ar fi putut să o ajute, nu erau acasă. Așa că pe hoți nu i-a deranjat alarma mea", a povestit fotograful Vladimir Brișcariu, deținătorul studioului foto.
În final, hoții au plecat cu absolut toată aparatura foto care era în sediu, inclusiv cu cea defectă sau cu cea veche, expusă în vitrină. Dar, printre dispozitivele furate se numărau și unele foarte scumpe, astfel că valoarea bunurilor a fost estimată la peste 55.000 de lei (adică aproximativ jumătate de miliard de lei vechi). 
În urma sesizării depuse, polițiștii de la Secția 1 Poliție au dat de urma suspecților, în foarte scurt timp. Ei au fost identificați ca fiind Cristian Turcu, Laurențiu Dincuță, Cătălin Gheorghe Moldoveanu și Marian Dumitru Pătru.
Unul dintre suspecți, Cristian Turcu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, un altul, Laurențiu Dincuță, a primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, iar doi suspecți - Cătălin Gheorghe Moldoveanu și Marian Dumitru Pătru sunt fugiți peste hotare, în Germania și respectiv în Anglia. 
La perchezițiile domiciliare realizate la domiciliile suspecților din Cobadin au fost găsite atât bunurile furate, cât și altă aparatură – plasme TV, ceasuri, laptopuri, iar în prezent polițiștii fac cercetări pentru a stabili de unde au fost furate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5516 secunde