Vă pregătiți să plecați la drum? Iată unde sunt blocaje în trafic

248
Vă pregătiți să plecați la drum? Iată unde sunt blocaje în trafic - blocaj91539500-1346406759.jpg
Centrul Infotrafic al Poliției Române semnalează că, la această oră, sunt semnalate probleme pe următoarele artere:

- pe Autostrada A1 București - Pitești, la kilometrul 23+500 de metri, pe sensul de mers înspre Capitală, astăzi (până în jurul orei 16.00) se execută lucrări de asfaltare. Circulația rutieră în zonă este restricționată pe banda numărul 1 și pe cea de urgență. Conducătorii auto sunt sfătuiți să conducă prudent, să reducă viteza și să se asigure temeinic la schimbarea benzii de rulare;

- în județul Arad, pe DN7, în vederea executării unor lucrări la un pasaj de trecere la nivel cu calea ferată, circulația rutieră este întreruptă la kilometrul 540+248 de metri, între localitățile Tudor Vladimirescu și Arad. Traficul rutier se desfășoară deviat, din localitatea Tudor Vladimirescu - pe DJ682C - DJ709 – de unde se iese în Centura NV Arad;

- pe DN6 se circulă ușor îngreunat în zonele unde se execută lucrări de modernizare și drumul este îngustat, iar traficul este dirijat cu semafoare sau de către lucrători de la drumuri (Porțile de Fier I, în județul Mehedinți, tronsonul Craiova - Cârcea - Caracal, la Stoenești, Pestra, Dăneasa și Mihăești, în județul Olt și Buzescu și Roșiori de Vede, în județul Teleorman).

Blocaje spre Vama Nădlac

Românii stabiliți în străinătate, care în această lună s-au aflat în vacanță în România, au început să plece. Așadar, traficul rutier este intens pe principalele drumuri care ies din țară. DN7 este cel mai circulat, către vama Nădlac. Zilele trecute, în județul Alba traficul s-a desfășurat cu dificultate, în coloană, pe traseul comun al DN1 și DN7, la intrarea în municipiul Sebeș, dinspre Sibiu. Blocajele se creează aici din cauza numărului mare de autovehicule, însă și ca urmare a faptului că autovehiculele trebuie să reducă mult viteza la o trecere la nivel cu calea ferată. Deși la această oră se circulă normal în zonă, preconizăm în orele următoare probleme serioase de fluență.

Pentru evitarea municipiului Sebeș, conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone care circulă către Alba Iulia pot urma ruta DJ106I Cunța - Șpring - Vingard - Berghin, DJ107 Berghin - Alba Iulia. De asemenea, acest traseu poate fi utilizat și de cei care merg înspre Deva, cu mențiunea că din Alba Iulia trebuie să circule pe DN1 către Oarda de Jos, apoi pe DJ107C, care iese în DN7 la Vințu de Jos.

Drumul spre Brașov

Circulația auto pe DN1 București - Brașov se desfășoară acum normal, însă valorile de trafic la Comarnic, pe sensul de urcare sunt crescute. În a doua parte a zilei, este posibil ca tronsonul Ploiești - Brașov să se aglomereze mai ales în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei.

Pentru evitarea blocajelor de trafic, dacă va fi cazul, recomandăm conducătorilor auto care intenționează să meargă către Brașov să aleagă ruta Ploiești - DN1A - Vălenii de Munte – Cheia - Săcele. Amintim că în zona Posada, la kilometrul 115+350 metri, un podeț este în reparații, iar traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, semaforizat. Aici se formează frecvent coloane de mașini.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, recomandăm conducătorilor auto să nu consume băuturi alcoolice înainte de a urca la volan, să nu efectueze în trafic manevre riscante și să aibă cuplată centura de siguranță pe toată durata deplasării. De altfel, acest important accesoriu trebuie utilizat de către toți ocupanții autovehiculului, inclusiv de pasagerii de pe bancheta din spate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5675 secunde