Vânătorii străini, în atenția Poliției Române

90
Vânătorii străini, în atenția Poliției Române - 19octombriepolitistibraconajcine-1413713141.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii au organizat, săptămâna aceasta, o acțiune pentru verificarea modului în care vânătorii respectă legislația privind fondul cinegetic național și regimul armelor și munițiilor. Oamenii legii au urmărit în special prevenirea braconajului cinegetic, săvârșit de vânători străini, sub paravanul unor partide de vânătoare legale, în special la speciile de păsări migratoare și autohtone. Au fost organizate controale în 16 județe: Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Teleorman, Timiș și Tulcea.


Pe parcursul celor două zile, polițiștii au acționat pe suprafața a 21 de fonduri de vânătoare, au verificat 21 de partide de vânătoare și au controlat 93 de vânători și persoane implicate în activitatea de vânătoare. 
 

La final, 35 de persoane s-au ales cu dosare penale sau cu sancțiuni contravenționale de peste 45.000 de lei.

Totodată, polițiștii au indisponibilizat 40 de arme letale de vânătoare și o armă scurtă neletală, 24.705 cartușe cu alice de diferite calibre, 1.931 de ciocârlii vânate 546 de exemplare din specii protejate și 15 capcane neautorizate.

În Constanța, polițiștii au confiscat 21 arme de vânătoare, peste 12.000 de bucăți de muniție.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5266 secunde