Veste bună: suntem codașii Europei la consumul de droguri

229
Veste bună: suntem codașii Europei la consumul de droguri - droguriconsum-1599585244.jpg

Articole de la același autor

Consumul de droguri în țara noastră este cel mai scăzut de la nivel european. Aceasta este concluzia unui studiu privind prevalența consumului de droguri în populația generală, realizat de Agenția Națională Antidrog (ANA).

„Pentru a observa fenomenul în dinamică și pentru a determina tendințele înregistrate de-a lungul timpului în consumul de droguri, Agenția Națională Antidrog desfășoară sistematic, o dată la trei ani, acest studiu - începând din 2004 până în 2019 - care își propune să evalueze, conform standardelor europene, cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale, cu vârste între 15 și 64 de ani”, au arătat specialiștii în lupta antidrog.

Iar rezultatele studiului sunt îmbucurătoare.

„România continuă să se numere printre țările europene cu cel mai scăzut consum de droguri, situându-se sub media europeană a consumului pentru majoritatea drogurilor, chiar pe ultimele locuri”, au arătat reprezentanții ANA.

Cele mai consumate droguri din țara noastră sunt, în ultima perioadă, etnobotanicele, cannabisul, cocaina/crack, medicamentele fără prescripție medicală, ecstasy, pentru heroină, LSD, amfetamine sau inhalante fiind înregistrate valori dintre cele mai scăzute.

„Consumul experimental (cel puțin o dată în viață), la nivelul populației generale, este de 10,7%. Prevalența în ultimul an (consumul recent) este de 6%, în timp ce, pentru consumul din ultima lună (consumul actual), se observă o prevalență de 3,9%. În funcție de grupa de vârstă, cele mai mari prevalențe, indiferent de perioada de timp analizată, se înregistrează pe segmentul de vârstă 15 - 34 de ani. Pentru segmentul de vârstă 35 - 44 de ani, se înregistrează prevalențe de peste trei ori mai mici”, au mai arătat specialiștii ANA. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4039 secunde