VEȘTI BUNE PENTRU VETERANII DE RĂZBOI. Soțiile acestora, SCUTITE de la PLATA IMPOZITELOR

372
VEȘTI BUNE PENTRU VETERANII DE RĂZBOI. Soțiile acestora, SCUTITE de la PLATA IMPOZITELOR - veteraniderazboi-1470913577.jpg

Articole recomandate

Premierul Dacian Cioloș a precizat astăzi că Executivul nu a modificat Codul fiscal prin hotărâre de guvern, așa cum a acuzat Liviu Dragnea, ci doar "a clarificat lucrurile" scrise de Guvernul Ponta, adăugând că va modifica prin ordonanță de urgență Codul fiscal, astfel încât soțiile veteranilor de război să fie scutite din nou de la plata impozitelor. În replică, Liviu Dragnea, care se întâlnește astăzi cu liderii ALDE pe tema unei moțiuni de cenzură, a spus că declarațiile lui Cioloș reprezintă "un pas".

"Guvernul nu a modificat nimic prin hotărâre de guvern, ci a clarificat lucrurile scrise în Codul fiscal. Așa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul fiscal gândit și promovat de Guvernul precedent și vom corecta această nedreptate făcută veteranilor și familiilor lor. Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greșeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din Codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i privește pe veterani și pe văduvele de război. Problema izvorăște de acolo, din faptul că unele prevederi din vechiul Cod fiscal nu au fost transpuse în cel nou, cu o formulare la fel de clară. Nu aveam cum să modificăm noi prevederile Codului prin hotărâre de guvern", a declarat Cioloș pentru "Adevărul".

El a adăugat că soțiile veteranilor de război au fost nevoite să plătească impozit din cauza prevederilor din noul Cod fiscal, asumat de Guvernul Ponta și adoptat în Parlament de majoritatea PSD. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4319 secunde