Viața valorează mai mult decât o depășire pe contrasens

1349
Viața valorează mai mult decât o depășire pe contrasens - 438e8e03fca213a74f5bd6b6f1bd403f.jpg
Viteza excesivă, supradoza de teribilism pe care o conferă volanul unei mașini scumpe și puternice și inconștiența duc, de cele mai multe ori, spre mormânt. A te arunca într-o depășire pe un drum aglomerat, cu o singură bandă pe sens, pe o vreme închisă, cu o ceață de o tăiai cu cuțitul doar pentru că ai Volkswagen Passat iar cel din față conduce un amărât de Logan este aproape sinonim cu sinuciderea. Pe lângă viața lor, din păcate, acești șoferi își pun pecetea și pe destinele altora, oameni nevinovați, care au neșansa să călătorească pe același drum și în același timp cu "așii" șoselelor. Crucile și monumentele funerare care însoțesc drumurile patriei de o parte și de alta rămân mărturie măcelurilor și execuțiilor în masă la care sunt supuși participanții la trafic.
Un apel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea ne anunța ieri, în jurul prânzului, că echipa de descarcerare a fost solicitată pentru a scoate o victimă dintr-o mașină implicată într-un accident rutier. Evenimentul se întâmplase la vreo 50 de kilometri de Constanța, între localitățile Dorobanțu și Gălbiori.
Vremea închisă, carosabilul umed, o ceață groasă de nu vedeai la mai mult de 50 metri în față. Coloanele de mașini pe DN2A se întindeau, din ambele părți, pe mai mulți kilometri. Nimeni nu putea trece deoarece șoseaua era plină de rămășițele a trei mașini care se izbiseră între ele.
Pe marginea drumului, acoperit cu propria haină plină de sânge, unul dintre șoferi doar ce își dăduse duhul. Pompierii s-au chinuit câteva zeci de minute să îl scoată din mașina lui luxoasă, făcută țăndări în urma impactului. Medicii de la Ambulanță au intervenit inutil, deoarece la scurt timp bărbatul a decedat. Departe de casă, pe un drum care a refuzat să îi fie părtaș la o depășire riscantă. Ceilalți doi șoferi privesc la toată forfota polițiștilor și echipelor de intervenție fără să poată reacționa în vreun fel. Sunt șocați, dar în același timp mulțumesc Domnului că au scăpat. "A intrat în depășire cu viteză foarte mare. Pur și simplu m-am trezit în față cu el. Era ceață, iar el mergea foarte tare. Nu am avut ce să îi fac. Ne-am lovit frontal. Noroc că mașina e înaltă, că altfel aș fi fost și eu lângă el pe marginea drumului", încearcă să se disculpe șoferul microbuzului de transport marfă, de care s-au sfărâmat viața și mașina celuilalt.
Zeci de șoferi și-au abandonat mașinile în coloana paralizată și au venit la locul accidentului. Printre dinți, abținându-se să comenteze cu glas tare, probabil că din respect pentru cel mort, condamnau gestul bărbatului care a făcut depășirea fără pic de conștiință. Mulți se gândesc că mâine ar putea să cadă ei în fața unor astfel de șoferi și s-ar putea să nu aibă norocul conducătorului de pe microbuz. "Te bagă în mor-mânt nevinovat. Băiatul (arătând către șoferul microbuzului) a avut noroc, dar dacă era mașină mică nu mai scăpa nimeni", comentează șoferul unui tir, care mai apoi s-a oferit să remorcheze mașinile avariate în afara șoselei.
Polițiștii rutieri sosiți la fața locului au confirmat și ei că viteza și neatenția l-au costat viața pe șoferul unui Volkswagen Passat. "Viorel Sebeș, în vârstă de 52 de ani, din Brăila, aflat la volanul unui Volkswagen Passat, s-a deplasat dinspre Hârșova spre Constanța, când, între localitățile Gălbiori și Dorobanțu, s-a angajat în depă-șirea unei Dacii Logan, condusă regulamentar de Gheorghe Cojo-caru, de 29 de ani, fără să se asigure și fără să adapteze viteza la condițiile de drum – ceață densă. În aceste condiții, șoferul VW-ului
s-a izbit frontal de un microbuz de marfă marca Mercedes Sprinter, condus regulamentar din sens opus de Mihai Preda, de 35 de ani, din Ploiești. De asemenea, din ricoșeu, autoturismul a intrat în Loganul pe care încerca să îl depășească. În urma accidentului a rezultat decesul șoferului Viorel Sebeș", ne-au declarat oamenii legii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde