VIDEO / Afacerist constănțean, cercetat pentru că a dat mită unui polițist rutier

1480
5
VIDEO / Afacerist constănțean, cercetat  pentru că  a dat mită unui polițist rutier - da-1374191351.jpg
Un cunoscut afacerist din Constanța este cercetat penal pentru dare de mită. Acesta a vrut să scape de o banală amendă de circulație, dar a fost prins de polițiștii rutieri, care nu s-au lăsat prinși în capcană.

Oamenii legii spun că Lucian Alexandru Giuglea circula pe bulevardul Regina Elisabeta, pe contrasens. Ieri, la prânz, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Serviciului Rutier Constanța. Agentul șef principal Cristian Bozolan i-a cerut documentele, anunțându-l că va fi sancționat. În acel moment, omul de afaceri l-a întrebat pe polițist dacă nu cumva ar putea să se înțeleagă altfel. Rutieristul s-a îndreptat către mașină și a contactat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, informând despre darea de mită. Procurorii i-au permis polițistului să ia banii pe care îi oferă afaceristul, ca și mijloc de probă.

Când s-a întors polițistul Cristian Bozolan, Giuglea a pus în talonul mașinii două bancnote de 50 de euro, pe care le-a înmânat rutieris-tului. El ar fi vrut să scape în acest fel de o amendă de 640 de lei pentru conducere fără purtarea centurii de siguranță și conducere pe contrasens. Toate momentele au fost surprinse de camera radar montată pe mașina polițistului.

Lucian Alexandru Giuglea este director al firmei Balcan Control Group din Portul Constanța. El este cercetat și de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În prezent, afaceristul are interdicție de a părăsi țara.






Iată ce a declarat polițistul care a refuzat MITA:




"În jurul orelor 11,50 (n.r: ieri), în timpul serviciului, am oprit, pe bulevardul Elisabeta, un Range de culoare neagră care circula pe sens opus. La început șoferul nu a vrut să îmi prezinte actele și a spus că se grăbește. I-am explicat ce a făcut greșit. Mi-a spus că plătește oricât însă nu vrea să sufle în aparatul Drager. În acel moment m-am îndepărtat spunându-i că mă deplasez până la masină, pentru a completa un proces verbal. Mi-am anunțat șefii, dar și pe procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care m-au sfătuit să accept banii ca dovadă. Am preluat banii dintr-o poliță RCA, i-am scos, i-am arătat la camera RADAR care a filmat întregul eveniment,  i-am restituit polița RCA, iar banii i-am pus în mașină. I-am spus că mă deplasez la mașină și că trebuie să îi dau măcar un avertisment, așa că trebuie să mă aștepte puțin. Am tras de timp până când au venit procurorii și ofițerii DGA. Mi s-a părut că mirosea a băutură, fapt pentru care am insistat să i se facă și o testare cu etilitestul, rezultatul fiind negativ." 


În consecință, Alexandru Lucian Giuglea a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. 


Comentează știrea

:))
19 iulie 2013
:))

Ce politist bulangiu:)))..Te-a facut bai Giuglea:)))Al drac` militian a zis ca i-a banii si l-a turnat :))))))

Jackie
19 iulie 2013
..

De ce bulangiu ma prietene ? , pai cand politistii i-au spaga nu e bine , ii injurati si ii facfeti in toate felurile, acum ca politistul de fata aplica legea ca la carte in fata unui om influent , nici asa nu e bine ?? .. bravo domnule politist , la mai multi ca voi , in felul asta poate mia scapam de cocalarii care circula pe contrasens ,circula cu viteza excesiva ,sau care urca alcoolizati la volan !

tigru
19 iulie 2013
amendat

Teapa am luat si eu. Nu am dat prioritate pe trecerea de pietoni. I'am intrebat daca suporta deranju ,i'am dat bani si m'ia trimis si amenda acasa .erau moldoveni detasati ,vor sa faca cariera.

:))
19 iulie 2013
Jackie

Hai ca si tu esti militian:)))Toti militienii IAU spaga:))))Aia care I-AU spaga sun ca tine,adica turnatori:)))P.S.SPER CA STII SA CITESTI,DACA NU ITI TRADUC ALTA DATA!!!:))

V M E
20 iulie 2013
Comentariu

Hai sa vedem:1)de baut n-a baut,dar a fost suspectat,dar el stia ca nu bause;2)a platit 450 lei in conditile in care ar fi tinut dator 640:2=320 lei;3)a aceptat sa treaca de la contraventie la infractiune desi nu era obligat;4)calitatea filmului impecabila,bine montate camerele ,de parca se stia ce urma sa se intample,ca la Buftea,regizorul priceput;5)mai degraba ar fi trebuit saracul invinuit ca este fraierul,dar cine o fi smekerul?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.637 secunde