Video VIDEO / Avalanșă Italia. Primele IMAGINI cu românca și copiii ei salvați

1043
VIDEO / Avalanșă Italia. Primele IMAGINI cu românca și copiii ei salvați - salvare-1484923548.jpg

Articole recomandate

Presa italiană a dat publicității primele imagini cu momentul salvării româncei Adriana Parete și a băiatului său de 8 ani din hotelul groazei Rigopiano, înghițit de avalanșă în urmă cu două zile. Potrivit primelor informații, și cel de-al doilea copil al româncei, o fetiță de 6 ani a fost găsită în viață.

La două zile de la producerea avalanșei din Italia, care a acoperit un hotel întreg de 4 etaje, în regiunea Abruzzo, salvatorii au găsit opt supraviețuitori din cei aproape 30 de dispăruți. Printre cele 8 persoane se află și o fetiță româncă, în vârstă de 6 ani, mama acesteia și fratele de 8 ani.

Imaginile emoționante din momentul salvării au fost publicate de Repubblica.it, care notează că femeia din imagini este soția italianului Giampiero Parete. Soțul româncei scăpase ca prin minune de avalanșă pentru că ieșise până la mașină să ia trusa medicală.


Supraviețuitorii au fost descoperiți în zona bucătăriei, într-o cămară, relatează La Reppublica. Oamenii au reușit să aprindă un foc pentru a se încălzi.

Primul anunț al autorităților italiene era că au fost găsite în viață 6 persoane - trei bărbați, două femei și o fetiță. Una dintre femei a fost scoasă și transportată cu elicopterul la spitalul din Pescara.

Reamintim că avalanșa s-a produs în provincia Pescara. Hotelul Rigopiano se află în zona orașului Farindola și a fost pur și simplu îngropat sub un maldăr de zăpadă și pietre. Cel mai probabil, avalanșa a fost cauzată de cele patru seisme produse, miercuri dimineața, în centrul Italiei.

"Avalanșa a fost una semnificativă și a afectat întregul hotel. Zona înconjurătoare rămâne periculoasă", a anunțat primarul localității Farindola, Ilario Laccheta.

Din cauza zăpezii, echipajele de salvare au fost nevoite să folosească schiurile pentru a ajunge la hotel.

Potrivit presei italiene, în momentul producerii primului cutremur major, în hotel se aflau cel puțin 20 de turiști și șapte angajați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9005 secunde