Video VIDEO / Incendiu devastator în Rezervația Deltei Dunării

398
VIDEO / Incendiu devastator în Rezervația Deltei Dunării - deltaincendiu76465500-1313910741.jpg

Prăpăd în aria protejată Biosfera Delta Dunării, din zona localității constănțene Vadu. Un incendiu de proporții a distrus peste 200 de hectare de stuf și vegetație uscată și a ucis sute de păsări. Focul arde de mai bine de 18 ore deoarece este întreținut de vânt. Munca pompierilor este îngreunată și de faptul că focarul se află într-o zonă mlăștinoasă, potrivit Realitatea.net.
Incendiul a fost depistat în jurul prânzului, iar focul a ars mai întâi mocnit. Vântul a făcut însă ca flăcările să se extindă necontrolat.

Pompierii au reușit totuși să țină focul sub control astfel încât flăcările să nu ajungă și la zonele locuite sau la plaja Vadu.

"Nu se poate interveni pentru lichidare deoarece este zonă mlăștinoasă și nu putem intra cu forțele și mijloacele necesare. (...) Până acum sunt în jur de peste 200 ha de stuf și vegetație uscată", a declarat Adrian Bucnar, ISU Constanța.

La câțiva kilometri de incendiu se află zona unde turiștii și-au instalat corturile, dar pompierii au dat asigurări că focul nu va ajunge până în zona turistică.

Pompierii spun că încet încet vor lichida incendiul, însă există mai multe focare, iar vântul îngreunează operațiunile. Se crede, momentan, că flăcările au izbucnit fie de la o țigare aruncată fără a fi stinsă, fie de la un grătar, fie în mod intenționat de către crescătorii de animale din zonă.

În incendiu au pierit sute de păsări, unele din ele protejate, iar grav afectat sunt și populațiile de broaște țestoase, amfibieni și șerpi.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3395 secunde