Video VIDEO / Momentul în care Dumitru Buzatu primește geanta cu bani: „Mulțumesc, eram pe drojdie“

152
VIDEO / Momentul în care Dumitru Buzatu primește geanta cu bani: „Mulțumesc, eram pe drojdie“ - ad00ndamagfzad02zgnjode2ogiynwrk-1695547481.jpg

Articole de la același autor

Dumitru Buzatu a primit geanta cu bani și a mulțumit frumos. Președintele Consiliului Județean Vaslui a pus banii în portbagajul mașinii sale de serviciu, iar la scurt timp a fost oprit în trafic pentru control.


„Sărutmâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc, că eram pe drojdie” îi spune Buzatu omului de afaceri, la momentul primirii genții cu 1,25 milioane de lei, relatează DIGI 24.


Totodată, referatul cu propunerea arestării preventive a lui Dumitru Buzatu a fost făcut public. În document, anchetatorii arată că șeful Consiliului Județean Vaslui a pretins în mod indirect sume de bani pentru urgentarea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu. De asemenea, procurorii dau detalii și despre modul în care a fost instrumentat acest dosar.


Ce poveste a spus când a fost prins cu banii


După ce a primit banii, vineri, în jurul orei 19.12, Buzatu a fost oprit în trafic, la scurt timp după ce a plecat de la ferma în care primise șpaga.


"Procedând la efectuarea percheziției auto, în portbagajul autoturismului, în partea stângă, a fost identificată o geantă de culoare maro, după cercetarea acesteia putându-se constata faptul că în această geantă se află o sumă de bani în lei, respectiva sumă era compusă din bancnote cu cupiura de 500 de lei. (...) Am constatat că în interior se află suma totală de 1.250.000 de lei, compusă din 2500 bancnote cu cupiura de 500 de lei fiecare”, se mai arată în referat.
Pus în fața faptului împlinit, politicianul a încercat să schimbe povestea. Inițial a spus că banii din geanta maro sunt economiile sale, iar ulterior că i-a cerut afaceristului un împrumut de 125.000 lei. De asemenea, a precizat că a fost surprins să vadă că, de fapt, a primit 1,25 milioane și că nu știe despre ce e vorba.


A mers la sigur în localitatea Cârja


De asemenea, procurorii precizează că Buzatu a blocat efectuarea plății către societate printr-o „expertiză”, „ca să se asigure că acesta din urmă va înțelege că fără intervenția inculpatului și fără a primi o sumă de bani de la martor, deblocarea sumelor de bani nu va fi posibilă având în vedere faptul că acesta are o mare influență asupra funcționarilor responsabili cu întocmirea actelor privitoare la efectuarea plății”. Astfel, anchetatorii, în urma interceptărilor convorbirilor telefonice, au stabilit că Buzatu a mers la sigur vineri, pe 22 septembrie 2023, în localitatea Cârja pentru a-și primi banii în legătură cu efectuarea plății.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.65 secunde