Video VIDEO Percheziții în Constanța, Prahova și București într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune calificată

250
VIDEO Percheziții în Constanța, Prahova și București într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune calificată - noutatiprivindinregistrareafirme-1697122408.jpg
La data de 11 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Prahova și în municipiul București, într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune calificată.


Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – august 2019, reprezentanții ai două societăți comerciale din municipiul Constanța ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni economice nereale, reprezentând cheltuieli aferente unor achiziții de deșeuri de la diverse persoane fizice și juridice.


Ulterior, ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni de livrare nereale a acelor deșeuri, către o societate comercială de reciclare a deșeurilor.


În acest mod, operatorii economici și-ar fi asigurat avantaje de natură fiscală și ar fi prejudiciat bugetul general consolidat al statului, prin plata unui impozit pe profit mai mic.


De asemenea, reprezentanții celor două societăți comerciale ar fi indus în eroare societatea care decontează serviciile de reciclare, respectiv un Organism de Transfer de Responsabilitate (O.T.R.), care le-ar fi acordat bonificații pentru operațiunile fictive de reciclare a deșeurilor.


Prejudiciul în cauză este în curs de stabilire.


În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie.


În cauză cercetările sunt continuate, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de evaziune fiscală și două infracțiuni de înșelăciune calificată.


Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.


Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4711 secunde