Guvernul a aprobat 50 de noi posturi în cadrul DIICOT, dintre care 25 sunt de procurori

273
Guvernul a aprobat 50 de noi posturi în cadrul DIICOT, dintre care 25 sunt de procurori - gorghiu-1697122895.jpg
Executivul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea iniţiată de Ministerul Justiţiei care prevede suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cu 50 de posturi din care 25 de procurori, 20 de grefieri şi cinci posturi personal economic şi administrativ.


Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Justiţiei, propunerea în acest sens a fost formulată în vederea sprijinirii şi eficientizării activităţii DIICOT, structură de parchet care are în competenţă infracţiuni din sfera traficului de droguri, traficului de persoane, de minori, pornografiei infantile, terorismului, spălării banilor, etc, transmite news.ro


„Chiar astăzi a avut loc şedinţa CSAT care a avut pe ordinea de zi inclusiv problema consumului de droguri şi a altor substanţe psihoactive de către tineri şi elevi. Acest fenomen reprezintă un risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale. Considerăm că pentru a lupta împotriva drogurilor trebuie să alocăm resursele necesare”, a declarat Alina Gorghiu.


Ministra Justiţiei a mai spus că suplimentarea numărului de procurori pentru DIICOT vine în contextul unui volum de muncă tot mai ridicat.


„Ministerul Justiţiei a iniţiat această hotărâre de Guvern în vederea suplimentării numărului maxim de procurori pentru DIICOT având în vedere volumul tot mai ridicat de activitate, gravitatea faptelor anchetate de această structură de parchet precum şi nevoia de soluţionare cu celeritate a cauzelor aflate în lucru. Sprijinim orice demers pentru a asigura buna organizare şi funcţionare a activităţii sistemului judiciar, pe baza cooperării loiale cu instituţiile reprezentative ale puterii judecătoreşti. Lupta împotriva unor flageluri precum drogurile nu poate fi purtată cu succes de o singură instituţie. Trebuie ca toate autorităţile statului cu atribuţii în domeniu să găsească soluţii comune pentru combaterea acestui fenomen”, a completat Gorghiu.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6998 secunde