Şedinţă de guvern. Posturile de procurori DIICOT, suplimentate. Birou antidrog, la Constanţa

245
Şedinţă de guvern. Posturile de procurori DIICOT, suplimentate. Birou antidrog, la Constanţa - sedinta-1697100825.jpg

Articole de la același autor

Suplimentarea cu 25 de posturi de procurori la DIICOT, modificări ale Codului penal privind evadarea, dar şi ratificarea unui acord cu Ucraina privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Guvernului.


Numărul posturilor de procurori din cadrul DIICOT urmează să fie suplimentat cu 25 (de la 306 la 331 de posturi), conform unui proiect de hotărâre de guvern. De asemenea, numărul de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic şi administrativ se va suplimenta cu 20 de posturi de grefieri şi 5 posturi de personal economic şi administrativ (de la 310 la 335 posturi).


Conform notei de fundamentare, o parte dintre cele 25 de posturi de procurori vor fi alocate Secţiei de combatere a traficului de droguri din cadrul structurii centrale, pentru înfiinţarea unui serviciu specializat în combaterea traficului stradal de droguri pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov (7 posturi de execuţie +1 post de conducere). Celelalte posturi urmează să fie alocate, raportat la situaţia operativă şi necesităţi, structurilor teritoriale care înregistrează creşteri masive ale numărului de cauze penale vizând traficul de droguri/psihoactive, "preponderent ca urmare a unor festivaluri, concerte, turism, centre universitare mari, de pildă Serviciul Teritorial Constanţa, unde urmează a fi înfiinţat un Birou antidrog, care să acopere întreg judeţul Constanţa, cât şi Tulcea".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0817 secunde