Video VIDEO ȘI FOTO / HAOS și SCANDAL cu facturile la gaze în CONSTANȚA. ENGIE asaltat de mii de constănțeni

14276
4
Începând cu data de 1 ianuarie 2016, Congaz, companie având ca obiect de activitate distribuția și furnizarea de gaze naturale în județul Constanța, va fi integrată în GDF SUEZ Energy România. Integrarea survine ca urmare a achiziției succesive de către GDF SUEZ Energy România a pachetelor de acțiuni deținute de OMV Petrom, E.ON Ruhrgas International în 2014 și Petroconst în 2015.


Această trecere de la Congaz la Engie a creat însă haos atât în rândul clienților, dar mai ales al furnizorului de gaze. Facturi emise greșit, cu întârziere sau deloc, sume uriașe de plată trecute pe facturi pentru un apartament sau o garsonieră. În luna ianuarie, de trei ori am mers la birourile companiei din Constanța și atmosfera era una cât se poate de tensionată. Zeci de persoane cu facturile în mână adunate într-o cameră cât o sufragerie (acesta este spațiul pentru Relații cu Publicul), de care, culmea, se ocupa un singur birou cu un singur lucrător. Celelalte birouri se ocupau de contractele cu noii clienți. De fiecare dată, a ieșit scandal.


Explicația angajaților Engie era una singură: "Noi nu mai suntem Congaz, nu știm ce au facturat sau calculat înainte". Ba chiar, se explica unora că nu mai au nici arhiva de la Congaz. Oricum, era haos. A trebuit să se revolte oamenii, funcționarii din birouri fiind aproape scoși cu forța în sala de așteptare de zecile de persoane nervoase. Angajații se scuzau, încercau să se disculpe. "Suntem în reorganizare acum, se va remedia totul!"


În luna februarie, aceleași probleme. Facturi dublate sau triplate. Unora mai norocoși le-au venit facturii de 5 și 6 lei. Din nou, în biroul micuț de la Relații cu Publicul zeci de persoane. Din nou scandal. Din nou, funcționari scoși cu forța din birouri.

Grupurile de pe facebook sunt pline de reclamații și istorioare legate de pățaniile cu Engie. 



Comentează știrea

Corector
22 februarie 2016
greseli

La voi se verifica articolele scrise? Cam multe greseli de scriere...

jumulitul
22 februarie 2016
haos,incompetenta

Nu poti sa ceri o relatie. a inceput porcaria aia cu apasa 1,apasa 2. La toti astia cu corporatiile lui peste le e teama de a discuta fata in fata cu cei de pe urma carora traiesc. Cu Congaz se desfasurau relatii normale,civilizate. Pocaria este ca nu mai ai unde sa reclami sau sa te plingi. Toate documentele se opereaza centralizat ,la Bucuresti,inclusiv,cereri de bransare sau alte operatiuni. Aceeasi centralizare idioata ca si la ceilalti furnizori de servicii. Sintem buni numai de a fi jumuliti . Colonie,vorba lui serbanescu.

Costica
22 februarie 2016
GDF

Cand am observat ca site-ul Congaz nu mai functioneaza am sunat la Engie ...am asteptat aproximativ 15 min.pana am fost preluat de un operator . Acesta a trimis pe e-mail datele de conectare/ cont de client pe site-ul GDF . Acolo gasiti factura detaliata ,indexul citit de angajatul Congaz/Engie si data citirii acestuia ( am observat ca se poate introduce index-ul si prin autocitire )

st3fun
23 februarie 2016
rezolvare ?

De ce va ceratati cu ei? Aveti OPC si chiar ANAF(ptr domnul din imagine caruia i-a fost facturat un bun, de doua ori). Sa zicem ca a cumparat 2 mere, altii 3 mere, altii 5 mere, iar apoi li s-a mai facturat o data. De unde au mai avut alte 10 mere sa factureze? Cumpara gaze (mere) fara factura ? De asta zic ca este de competenta ANAF.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2199 secunde