Video VIDEO ȘOCANT / ȘANSE DE SUPRAVIEȚUIRE ZERO, DUPĂ UN IMPACT FRONTAL LA 200 KM/H

1718
VIDEO ȘOCANT / ȘANSE DE SUPRAVIEȚUIRE ZERO, DUPĂ UN IMPACT FRONTAL LA 200 KM/H - 200kmh84417300-1485678076.jpg
Ce șanse mai ai să scapi dintr-un impact frontal la 200 km/h? Asta a fost întrebarea pe care și-au pus-o cercetătorii elvețieni din domeniul siguranței rutiere, iar răspunsul a fost pe măsura așteptărilor: zero. 


Deși caroseria unora dintre mașini este capabilă să reziste fără să distrugă celula de siguranță a pasagerilor la un impact frontal de peste 65 km/h (viteza cu care se testează mașinile la EuroNCAP), deja de la viteze de peste 80 km/h au loc daune ireparabile în corpul pasagerilor, chiar și în momentul în care aceștia nu se lovesc de nimic din mașină, fiind ținuți de centurile de siguranță. Fiecare 10 km/h în plus duce la o scădere rapidă a șanselor de supraviețuire, iar un impact frontal la viteze de autostradă nu prea lasă șanse de supraviețuire.

Acesta este, de altfel, și motivul pentru care majoritatea producătorilor de mașini au implementat sisteme de frânare automată, care reduc viteza în caz de pericol iminent de impact, pentru că fiecare 10 km/h în minus în momentul impactului contează enorm de mult, scrie ziaruldeiasi.ro







Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9917 secunde