Video VIDEO / UPDATE - UN ELICOPTER SMURD S-A PRĂBUȘIT! TOȚI CEI PATRU OAMENI AU MURIT. "Trei cadavre, găsite carbonizate"

9105
1
VIDEO / UPDATE - UN ELICOPTER SMURD S-A PRĂBUȘIT! TOȚI CEI PATRU OAMENI AU MURIT.

Articole recomandate

UPDATE: Presa din Republica Moldova scrie că un aparat de zbor cu procurori și experți din România a plecat spre Chișinău.


UPDATE: Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: "Sunt plecat în acest moment la întâlnirea șefilor Departamentelor de Protectie Civila din Europa. Voi întrerupe totul și voi merge în Republica Moldova, la locul tragediei. În cursul unei misiuni este decizia pilotului dacă decolează sau nu, în baza informațiilor pe care le primește. El primește informații și analiza meteo și decide, împreună cu restul echipajului. Dacă cineva consideră ca este periculos poate să spună acest lucru. Dar decidentul final în ceea ce privește planul de zbor este pilotul."


UPDATE: Parchetul Militar a deschis un dosar penal după prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova


UPDATE - Viceministrul Sănătății, Oleg Crăciun, a confirmat că toate persoanele aflate la bordul elicopterului și-au pierdut viața. 


UPDATE - "Elicopterul a căzut în pădurea de la intrarea satului. S-au depistat patru cadavre. Trei sunt carbonizate. Oamenii legii cercetează cazul. Au intrat în pădure, s-au lovit și au căzut. Nu putem spune cine sunt victimele. Durere mare. Cineva a încercat să salveze pe altcineva, dar și-a pierdut viața. Erau imagini îngrozitoare. Am depistat bucăți din cadavre. Rezervoarele au explodat de trei ori. Primul cadavru a fost scos înainte de bubuituri. Sunt vreo 40 de oameni la fața locului", a declarat, pentru Publika.md, primarul satului Haragîș, Iurie Bălănuță, scrie adevarul.ro



UPDATE - "La 14.13 s-a înregistrat apelul care anunța că un elicopter SMURD a căzut. La fața locului s-au deplasat trei echipaje. Urmează ca pompierii să ajungă la fața locului. Elicopterul s-a prăbușit la 100 de metri de pădure", a declarat, Liliana Pușcașu, ofițer de presă DSE Moldova. Potrivit acesteia, elicopterul se întorcea de la Chișinău și urma să meargă la Cahul, pentru a prelua un alt pacient. 


Elicopterul s-a prăbușit în satul Haragîș, într-o zonă împădurită, ceea ce face misiunea de căutare și mai dificilă. Aparatul de zbor s-a prăbușit în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în urma cu puțin timp în raionul Cantemir. Potrivit primelor informații, un om a murit.


XXX


În această dimineață, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcănești, pentru a transporta aerian și monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.


Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii și medicii SMURD Iași.


La ora 12:10 minute, elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chișinău, femeia fiind preluată de către o ambulanță 903 și transportată la Spitalul de Urgență. Aceasta a fost a 19 operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit unimedia.info, la bordul elicopterului erau patru persoane. Elicopterul efectua o misiune de salvare de la Cahul la Chișinău. La ora 14.00, aparatul de zbor a dispărut de pe radar.


Comentează știrea

jj
2 iunie 2016
j

Ce cauta in alta tara?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.51 secunde