Viscolul a paralizat circulația rutieră pe toate drumurile din județul Constanța

4494
Viscolul a paralizat circulația rutieră pe toate drumurile din județul Constanța - 51addf3fd9c71e71fc830369a75f653a.jpg
Sfârșitul de săptămână a adus o vreme siberiană în județul Constanța, ceea ce a făcut ca numeroase drumuri județene și naționale să fie îngropate în nămeți. Zăpada spulberată de vânt, care a bătut cu peste 70km/h, a format suluri chiar și de doi metri înălțime, utilajele de deszăpezire fiind copleșite de capriciile iernii.
Zeci de autovehicule, printre care și un microbuz cu pasageri, au fost blocate în cursul zilei de sâmbătă pe mai multe drumuri județene, însă, după mai multe ore, s-a reușit eliberarea lor.

În urma vântului puternic la sol, s-au format suluri de zăpadă pe majoritatea drumurilor din județul Constanța. În vederea evitării înzăpezirii autovehiculelor și pentru protejarea vieții participanților la trafic, poliția rutieră și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au luat, sâmbătă, decizia de a restricționa circulația tirurilor pe următoarele drumuri naționale din județul Constanța: DN3 Basarabi – Ostrov; DN38 Agigea - Negru Vodă; DN2A Constanța - Hârșova; DN22 Con-stanța - intersecție cu DN22D. Circulația tirurilor a fost reluată abia ieri după-amiază, traficul rutier desfășurându-se însă în condiții foarte grele.
Circulația pe drumurile naționale a fost grav afectată, mai ales sâmbătă, mai multe tronsoane fiind închise din cauza viscolului. Astfel, pe DN 3 s-a circulat în condiții de iarnă, existând multe dopuri de zăpadă pentru înlăturarea cărora au acționat mai multe utilaje. Chiar și așa între Adamclisi și Ostrov drumul a fost blocat, fiind redat circulației abia duminică.
Pe DN 22 C Constanța - Cernavodă s-a circulat în condiții de iarnă, în timp ce pe DN 39 traficul ru-tier s-a desfășurat în condiții bune.
DN 38 a fost blocat sâmbătă în mai multe segmente: Amzacea - Comana și Comana - Negru-Vodă, drumul fiind deblocat duminică dimineață. Circulație rutieră blocată în mai multe puncte și pe DN 2A Constanța - Hârșova din cauza unor dopuri și suluri de zăpadă, formate mai ales în zona Crucea și Nicolae Bălcescu – Dorobanțu.
Pe DN 22 Constanța - Tulcea, în zona Tariverde, traficul rutier a fost blocat sâmbătă timp de mai multe ore, în timp ce între Gura Dobrogei și Popas Tașaul s-au format mai multe dopuri de zăpadă.
DN 3C - varianta Ovidiu - Constanța a fost închis sâmbătă toată ziua.
Ieri, în jurul prânzului, utilajele de deszăpezire reușiseră să redea circulației rutiere toate drumurile na-ționale. Pe DN38 și DN3 (pe segmentul Adamclisi - Ostrov) se putea circula pe un singur fir, în timp ce pe celelalte drumuri traficul se desfă-șura foarte greu, în condiții de iarnă.

16 drumuri județene blocate
În ceea ce privește drumurile județene, numeroase tronsoane au fost impracticabile sâmbătă și duminică din cauza dopurilor de zăpadă de aproximativ 2-3 metri înălțime și a vântului care a bătut chiar și cu 85 km/h.
Drumurile județene Mangalia – Negru Vodă, Topraisar - Cobadin, Albești - Arsa, 23 August - Pecineaga, Ciocârlia - Lanurile - Mereni, Medgidia - Ciocârlia - Potârnichea - Movilița, Râmnicu de Jos - Nuntași, Medgidia - Peștera, Crucea - Băltăgești, DN2A - Topalu și Nazarcea - Ovidiu au fost blocate toată ziua.
Nici ieri situația nu s-a schimbat în bine deloc, ba chiar au fost închise și mai multe drumuri.
Din cauza vântului care a spulberat zăpada din câmp, s-au format suluri care au blocat mai multe autoturisme și drumuri. Astfel, drumurile județene Man-galia - Albești, Topraisar - Mereni, Amzacea – Plopeni - Dumbrăveni, Pecineaga - Mangalia, Corbu - Năvodari, Pantelimon - DN2A, Nazarcea - Ovidiu, Siliștea - Tepeș Vodă, Băltăgești - Crucea, Medgidia – Peștera – Pietreni, Cuza Vodă – Mihail Kogălniceanu, Ciocârila - Lanurile, Topalu - Horia, Saraiu – Vulturu - Pantelimon, Deleni - Șipote, Cogealac - Râmnic au fost închise. Echipajele de la deszăpezire acționau duminică pentru a scoate autoturismele blocate din zăpadă.
Pe drumurile comunale se acționează pentru deblocare cu utilaje proprii sau conform contractelor de deszăpezire încheiate de fiecare primărie.

Autostrada închisă
Tronsonul autostrăzii A2 Lehliu-Gară - Drajna - Fetești a fost închis sâmbătă, ruta ocolitoare fiind DN3A Lehliu-Gară - Fetești. Ieri dimineață, Centrul Infotrafic al Poliției Rutiere a anunțat că traficul rutier a fost reluat în jurul orei 8 pe Autostrada Soarelui pe tronsonul București - Fundulea - Lehliu-Gară- Drajna, însă rămăsese închis temporar tronsonul Drajna - Fetești. În aceste condiții, polițiștii le recomandă conducătorilor auto ca pe tronsonul de autostradă care s-a redeschis, dar și pe celelalte drumuri pe care se circulă în condiții de iarnă, să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanța în mers și să nu bruscheze comenzile autovehiculelor.

Români, prizonierii zăpezii în Bulgaria
Mai multe autocare, microbuze și autoturisme cu români au rămas blocate, sâmbătă, pe teritoriul Bulgariei, din cauza ninsorilor abundente căzute în țara vecină.
Din informațiile obținute de Ambasada României la Sofia de la autoritățile de protecție civilă și ale administrației locale din Bulgaria, până spre seară nu mai existau autovehicule românești sau cetățeni români blocați pe drumurile bulgare. Pasagerii unui autocar care a rămas la Kavarna au fost cazați până ieri la prânz la un hotel din oraș, hotărârea fiind luată de firma transportatoare. În același timp, pasagerii unui microbuz care se întorcea spre România au rămas în orașul Balcik pentru odihnă, iar autocarele care mergeau spre Turcia au fost îndrumate, în localitatea Kavarna, să se întoarcă în România sau să folosească rute ocolitoare.
Celelalte autocare, microbuze și autoturisme blocate pe teritoriul Bulgariei au intrat, încă de sâmbătă seara, în România.
Ministerul Afacerilor Externe atenționează asupra condițiilor meteorologice extrem de nefavorabile în partea de est și nord-est a Bulgariei din cauza ninsorilor abundente și recomandă să se evite deplasările în această perioadă în zona respectivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8216 secunde