Viteza excesivă pe șosele înlocuiește vederea spectaculoasă de la mare, cu cea din spital!

294
Viteza excesivă pe șosele înlocuiește vederea spectaculoasă de la mare, cu cea din spital! - vederedinspital15aug-1629218994.jpg
Poliția Română și Mercury 360 au lansat campania „Vedere din spital”, o campanie de conștientizare a riscului vitezei excesive. Cele mai multe accidente grave, cauzate de viteza neadaptată la condițiile de drum, au loc în lunile de vară, în timpul concediilor. Fie că aleg zona montană sau litoralul, șoferii se grăbesc către destinațiile alese pentru vacanță.

„Nu de puține ori, optează pentru cazări cu o vedere spectaculoasă la mare sau la munte, pentru a profita din plin de locația aleasă. Însă, ce nu realizează este că atunci când accelerează către destinație, riscă să privească o altă vedere: vederea din spital”, au atras atenția polițiștii.

Campania „Vedere din spital” se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august – 30 septembrie 2021. În cadrul acesteia, Poliția Rutieră va realiza acțiuni punctuale, astfel încât cetățenii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză.

„Anual, viteza neadaptată la condițiile de drum este motivul pentru care se produc, în lunile de vară, îngrijorător de multe accidente rutiere grave. Prin această campanie, încercăm să facem conducătorii auto mai conștienți de riscul la care se expun dacă depășesc limita de viteză impusă, dacă ignoră regulile și dacă au atitudini agresive sau teribiliste în conducerea autovehiculului. Așadar, Poliția Română le recomandă șoferilor, pentru a preveni accidentele de circulație și în vederea reducerii gradului de victimizare, să adopte o conduită preventivă, să respecte regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum”, a declarat comisar șef de poliție Grigore George, împuternicit director al Direcției Rutiere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5894 secunde