Persoanele defavorizate din Mangalia, ajutate de administraţia locală

266
Persoanele defavorizate din Mangalia, ajutate de administraţia locală - asistentamedicala-1629218933.jpg
Prim─âria Mangalia vrea s─â ajute persoanele defavorizate. ├Än acest sens, a elaborat, de cur├ónd, un plan de asisten┼ú─â medical─â comunitar─â. Documentul a fost adoptat printr-o Hot─âr├óre de Consiliu Local, care prevede aplicarea acestui plan de asisten┼ú─â ├«n cadrul Direc┼úiei Sociale a municipalit─â┼úii, prin intermediul unor persoane specializate ├«n rela┼úia cu cet─â┼úenii din mediile defavorizate, inclusiv cu cei de etnie rrom─â. Potrivit reprezentan┼úilor prim─âriei, prin ac┼úiunile asistentului comunitar se ├«mbun─ât─â┼úe┼čte accesul acestor persoane la servicii de s─ân─âtate, sociale sau educa┼úionale, identificate la nivelul comunit─â┼úii.

ÔÇ×Indiferent de statutul socio-economic ori nivelul de educa┼úie, asistentul comunitar ├«mpreun─â cu angaja┼úi Direc┼úiei de Asisten┼ú─â Social─â se deplaseaz─â ├«n teren pentru a evalua ┼či rezolva problemele de natur─â medico-social─â. Oamenii ace┼čtia trebuie sprijini┼úi, consilia┼úi ┼či ├«ndruma┼úi pentru accesul echitabil la servicii de s─ân─âtate, sociale sau la educa┼úieÔÇŁ, au explicat reprezentan┼úi din cadrul DAS Mangalia.

Prin serviciile acordate se promoveaz─â o atitudine ┼či un comportament favorabil unui stil de via┼ú─â s─ân─âtos, inclusiv prin ac┼úiuni de educa┼úie pentru s─ân─âtate ├«n comunitate. De asemenea, un alt obiectiv al planului de m─âsuri comunitare este implementarea de programe, proiecte, ac┼úiuni ┼či interven┼úii de s─ân─âtate public─â adaptate persoanelor apar┼úin├ónd grupurilor vulnerabile sau furnizarea de servicii de s─ân─âtate ├«n limita competen┼úelor profesionale legale ale personalului cu atribu┼úii ├«n domeniu. (M.┼×.)

Comentează știrea

Nu exist─â comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1545 secunde