Noi parcări de reședință și lucrări de modernizare a domeniului public, în Mangalia și stațiuni

243

Articole de la același autor

Primăria Mangalia continuă proiectul de amenajare a parcărilor de reședință pe locul fostelor garaje.

După demolarea acestora, în mai multe cartiere ale orașului, au fost realizate parcările de reședință, care, ulterior, au fost închiriate contra-cost posesorilor de autoturisme din Mangalia.

O nouă parcare de reședință, cu un număr aproximativ de 60 de locuri, se amenajează, în aceste zile, în cartierul Rozelor, în zona blocurilor C17 A și C17 B.

Noul spațiu destinat parcării autovehiculelor va fi prevăzut cu copaci, iar în zona adiacentă vor fi create spații verzi. În paralel, se intervine la îndepărtarea cablurilor supraterane, inestetice, din perimetrul acestor blocuri și îngroparea lor în canalizații speciale.

În acest an, alte parcări similare vor fi amenajate în zona fostului crematoriu al spitalului, dar și în zona centrală, în vecinătatea Sanatoriului Balnear. Pe aceste suprafețe, se va interveni la amenajarea aleilor pietonale, a spațiilor verzi, dar și la iluminatul ambiental.

„Proiectul de amenajare a parcărilor de reședință a putut fi extins doar după demolarea tuturor garajelor. În zona de sistematizare a fiecărui cartier, au fost prevăzute parcări de reședință, spații verzi, iluminat ambiental, dar și locuri de joacă. În perioada imediat următoare, noi locuri de joacă vor fi amenajate la Grădința P.P. Nr. 7 din Mangalia, dar și în cartierele care nu dețin astfel de spații de recreere pentru copii”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Totodată, în această perioadă, continuă lucrările de întreținere a domeniului public și spațiilor verzi din oraș și stațiuni. Lucrările cuprind acțiuni de cosire a ierbii și gazonului din parcuri, din zona limitrofă arterelor de circulație și alte suprafețe cu spații verzi din localitate. În paralel, se montează bordurile pentru delimitarea locurilor de parcare din stațiuni și se marchează trecerile de pietoni. Tot în stațiunile din sudul litoralului, continuă lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, cu fonduri nerambursabile UE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3992 secunde