Viteza face ravagii! Prietene din copilărie, moarte împreună pe șoseaua dintre Constanța și Tulcea

1415

Articole de la același autor

Tragedie fără margini: două tinere, prietene din copilărie, și-au găsit sfârșitul în urma unui teribil accident rutier care a avut loc, joi seara, la limita dintre județele Constanța și Tulcea. Apropiații sunt în stare șoc și au transmis numeroase mesaje îndurerate. După primele cercetări, anchetatorii pun accidentul pe seama vitezei excesive. În zona respectivă, în ultimii ani, au avut loc numeroase incidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești!

Era puțin înainte de 19.30, când Andra Iuliana C. și Vasilica Marilena P. au intrat în județul Tulcea. Plecaseră cu aproximativ o oră înainte din Constanța și se îndreptau spre casa părinților. La vreo 250 de metri după ce au trecut "granița" dintre cele două județe, în apropiere de localitatea Baia, a avut loc nenorocirea. Mașina în care erau fetele, la volanul căreia se afla Andra, în vârstă de 24 de ani, a derapat, a intrat pe contrasens și s-a izbit, în plin, de un autoturism ce venea dinspre Tulcea. Vasilica Marilena P. nu a mai avut nicio șansă. A murit la locul accidentului, în ciuda eforturilor cadrelor medicale de la SMURD de a o salva. Potrivit martorilor, tânăra era pe scaunul din dreapta față și nu avea centura de siguranță montată, iar impactul a fost devastator.

Șoferița rănită grav a murit, vineri, la spital

De altfel, deși accidentul a avut loc în județul Tulcea, au intervenit salvatorii din cadrul ISU Constanța, căci puteau ajunge mai repede la fața locului. Mai mult, în ajutor a plecat și elicopterul SMURD.

În schimb, prietena ei, Andra Iuliana, și șoferul celeilalte mașini implicate, un tânăr de 24 de ani, care venea dinspre Tulcea spre Constanța, au fost transportați inconștienți la Spitalul Județean Constanța. Vineri dimineață, tânăra a pierdut lupta pentru viață. În schimb, potrivit cadrelor medicale, șoferul celeilalte mașini implicate este în stare stabilă, fiind internat în Secția de Chirurgie.

Între timp, polițiștii tulceni au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările care au dus la producerea accidentului mortal. Din primele cercetări, se pare că neadaptarea vitezei la condițiile de drum a fost principala cauză. Carosabilul era umed și, cel mai probabil, spun apropiații, tinerele se grăbeau să ajungă la părinții lor, în localitatea tulceană Casimcea.

Vestea morții celor două tinere i-a șocat pe apropiați. Prietenii le-au descris ca fiind două fete liniștite, mereu vesele, optimiste și gata să sară în ajutor celor care aveau nevoie. Mai mult, Andra Iuliana era gravidă și abia aștepta să devină mămică. "În urma voastră rămân multe întrebări fără răspuns, regrete și durere nesfârșită", au afirmat prietenii pe pagina de Facebook.



Zonă blestemată sau inconștiența șoferilor e mare?


În zona unde a avut loc teribilul accident de joi seară au mai avut loc, de-a lungul vremii, numeroase incidente soldate cu pierderi de vieți omenești. Cei care parcurg frecvent drumul Constanța – Tulcea spun că mulți dintre șoferi au tendința să calce apăsat pe accelerație. "Șoseaua este reabilitată, sunt serpentine, nu este nici foarte aglomerată, așa că ai tendința să calci accelerația. Cele mai multe accidente de pe DN 22 sunt din cauza vitezei excesive", ne-au spus martorii.

Reamintim că un alt accident mortal a avut, exact în aceeași zonă, la sfârșitul lui noiembrie 2019. La data respectivă, în coliziune au fost implicate o dubiță și un SUV Hunday, cu numere de începător, ambele cu numere de înmatriculare de Constanța. În urma impactului, un bărbat de 36 de ani, din Constanța, a murit, iar alți trei au fost grav răniți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5394 secunde