"Vom lua bani de la Sănătate sau Educație ca să le dăm pușcăriașilor"

406
1

Articole recomandate

Ministrul Justiției, Raluca Prună,  ne anunță că, cel mai probabil, va tăia bani de la Sănătate sau Educație ca să pătească despăgubiri pușcăriașilor.


Iată declarația Ralucăi Prună oferită Hotnews:


"Riscăm o decizie pilot a CEDO în urma a mii de plângeri cu privire la condițiile proaste. Suntem într-un proces, Guvernul este într-un proces în care încearcă să convingă CEDO că ia niște măsuri pentru a repara acest context, puțin, cât se poate. Și un element esențial este consolidarea probațiunii în România. Statutul acesta trebuia să fie adoptat din 2013. Noi va trebui, cel mai probabil, să plătim celor condamnați cu executare într-un penitenciar, o sumă de bani pe zi. În Italia a fost 8 euro. Am făcut un calcul, eu am avansat o cifră - 80 de milioane, e foarte mica cifra. Deci s-ar putea să fie mai mult de 80 de milioane de euro pe an în cazul în care primim o asemenea decizie pilot. Eu am fost la CEDO acum o săptămână, am vorbit cu președintele Curții și am cerut îngăduința să ne lase să arătăm că putem lua niște măsuri fără a greva într-un asemenea hal bugetul de stat. Că pentru a face plata asta trebuie să luăm din altă parte, nu știu, de la sănătate, de la educație".

Comentează știrea

ramona
4 iulie 2016
banii

Zic sa luați tot bugetul de la educație și sănătate. !!!!!!Dacă a mai rămas ceva. Un popor needucat și bolnav,asta se doreste

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5262 secunde