Vrei să devii POLIȚIST? Apar noi reguli pentru admiterea la Academia de Poliție

13573
Vrei să devii POLIȚIST? Apar noi reguli pentru admiterea la Academia de Poliție - politia-1518248783.jpg
Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" în 2018 a fost publicat pe site-ul instituției, urmând ca aceasta să se desfășoare în două etape, în perioada 31 iulie - 24 august. O noutate este faptul că cei care au obținut în timpul liceului premii sau mențiuni la olimpiade școlare naționale sau internaționale recunoscute de Ministerul Educației nu mai trebuie să susțină probele scrise, scrie News.ro.


Concursul de admitere la facultățile Academiei de Poliție, respectiv Facultatea de Poliție, Facultatea de Poliție de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri, Facultatea de Științe Juridice și Administrative, se va desfășura în două etape, în perioada 31 iulie – 24 august 2018.


Prima etapă este și cea eliminatorie și constă în evaluarea medicală și evaluarea performanței fizice. Ele se vor desfășura la sediul Academiei de Poliție din București, în perioada 3 - 13 august, în funcție de fiecare facultate în parte, iar lista candidaților admiși pentru susținerea probelor scrise va fi publicată în 14 august.


Etapa a doua – probele scrise – se va desfășura între 16 și 19 august, iar rezultatele vor fi afișate în 20 august.


La Facultatea de Științe Juridice și Administrative – specializarea Drept, Facultatea de Poliție, Facultatea de Poliție de Frontieră și Facultatea de Jandarmi, proba de evaluare a cunoștințelor va fi sub forma unui test grilă din istorie, limba română și limba străină. La Facultatea de Pompieri, testul grilă cuprinde întrebări din algebră și elemente de analiză matematică și fizică (mecanică, moleculară și termodinamică, electricitate). Pentru Facultatea de Arhivistică, probele eliminatorii constau în evaluarea medicală și evaluarea psihologică, iar proba scrisă constă într-un test grilă la disciplina istorie.


Noutatea regulamentului este, însă, faptul că persoanele care au obținut premii sau mențiuni la olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației se pot înscrie la concursul de admitere fără să mai susțină probele scrise. De asemenea, cei care au obținut premii sau mențiuni în perioada liceului, la olimpiadele naționale recunoscute de Ministerul Educației, la disciplinele din cadrul probelor de evaluare a cunoștințelor pentru facultățile la care se înscriu, nu vor mai susține probele scrise.


Taxa de înscriere este de 350 de lei, iar taxa anuală este de 3.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9844 secunde