Vrei să fii instructor auto? S-au schimbat condițiile de obținere a atestatului

162
1

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor a modificat condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care vor să devină instructori auto sau profesori de legislație rutieră.

Concret, persoanele care vor să obțină atestatul de instructor auto sau profesor de legislație rutieră trebuie, pentru a putea pregăti persoane în vederea obținerii permisului auto, să fie atestați de către Autoritatea Rutieră Română (ARR). Până în prezent, persoanele care doreau să primească atestatul trebuia să nu fi avut suspendat permisul de conducere în ultimele șase luni sau de două ori în ultimii zece ani, pentru consum de alcool. De asemenea, aspiranții la atestat trebuia să nu fi avut permisul auto anulat în ultimii zece ani. Potrivit noilor modificări, cele două condiții au fost înlocuite cu una singură: ultimii cinci ani.

Mai exact, condițiile cumulative ce trebuie respectate de-acum de către persoanele care vor să obțină atestatul sunt: pentru cei ce vor să fie instructori auto - să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat sau absolvenți ai școlilor de maiștri în specialitatea auto; pentru cei ce vor să fie profesori de legislație rutieră - să fie absolvenți ai unei instituții acreditate de învățământ superior de lungă durată în specialitățile Științe juridice sau tehnice; să aibă cel puțin 25 de ani; pentru cei ce vor să fie instructori auto - să aibă permis auto valabil, cel puțin pentru categoria pentru care solicită atestarea, de minimum cinci ani; pentru cei ce vor să fie pro-fesori de legislație rutieră - să aibă permis auto valabil, cel puțin pentru categoria B, cu o vechime de minimum cinci ani; să nu fi avut suspendat permisul auto, în ultimii cinci ani, pentru consum de alcool; să nu fi avut anulat permisul auto în ultimii cinci ani; să fi urmat un curs de pregătire sau perfecționare profesională, într-un centru de pregătire și perfecționare profesională a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de către Ministerul Transporturilor. 

Comentează știrea

Cea mai noua oferta de lucru !!!
19 februarie 2015
Job

Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Dorin Cocoș, adus la DNA
Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Arpad Paszkany, la DNA
Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Eveniment : Percheziții în mai multe orașe, azi
Pagina a fost generata in 1.246 secunde