Week-end de foc pentru pompieri

217
Sfârșit de săptămână solicitant pentru pompierii constănțeni. În doar două zile, în Sâmbăta Mare și în prima zi de Paște, militarii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea au răspuns la peste o sută de solicitări. Au stins opt incendii, au deblocat ușile a trei apartamente, a căror locatari nu mai răspundeau, au descarcerat victimele unui accident rutier, iar echipajele SMURD au acordat asistență medicală de urgență pentru 44 de constănțeni.
Sâmbăta Mare a fost una de foc, pot spune pompierii; au intervenit în stingerea a șase incendii, atât în municipiul Constanța, cât și în județ. Prima solicitare a venit din Pantelimonul de Sus, unde localnicii au reclamat că flăcările au cuprins un grajd abandonat. Mai bine de o oră s-au luptat militarii cu focul, iar la sfârșit au stabilit că, cel mai probabil, a fost pus intenționat. După puțin timp, un alt echipaj s-a deplasat în Topraisar, unde într-o gospodărie se aprinsese o șiră de paie. Au ars 50 de tone de paie, iar militarilor le-au trebuit mai bine de trei ore să stingă flăcările.
În jurul prânzului, un apel la 112 anunța că este foc și în curtea Școlii nr. 29, din zona Cireșica din Constanța. Ajunși la fața locului, pompierii au depistat că se aprinsese gunoiul menajer; în jumătate de oră, focul a fost stins.
Totodată, a cerut ajutorul pompie-rilor și o familie din Hârșova, după ce, din cauza unui scurt circuit electric, a izbucnit un foc în bucătărie. Până la intervenția militarilor, a ars mobilierul din bucătărie și un frigider.
Duminică, în prima zi de Paște, pompierii au fost solicitați la alte două gospodării, una în Palas, iar cealaltă în comuna Poarta Albă. În primul caz focul a distrus o cameră de pe strada Nucilor, iar în al doilea caz, pompierii nu au mai intervenit, căci flăcările au fost stinse de proprietar. Nu înainte, însă, de a arde o hotă de bucătărie. În ambele cazuri, incendiile au izbucnit de la lumânările lăsate aprinse, nesupravegheate.

Au spart uși în noaptea de Înviere
Militarii au fost solicitați să dea o mână de ajutor și pentru deblocarea a trei uși. Astfel, rudele unei constănțence de 69 de ani, care domiciliază pe Șoseaua Mangaliei, s-au alarmat când femeia nu a răspuns la ușă. Așa că, sâmbătă seara, în jurul orei 20,00, au sunat la 112. Pompierii au spart ușa și au găsit-o pe bătrână căzută în baie. Deși a fost solicitată și o ambulanță, bătrâna a refuzat să meargă la spital, fiind consultată la domiciliu.
În noaptea de Înviere, în jurul orei 2,00, rudele s-au alarmat pentru că o femeie de 81 de ani nu le-a deschis ușa când au mers să-i ducă lumină. Ulterior, pompierii au găsit-o căzută în locuință, inconștientă. Ea a fost transportată la spital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Scurgeri de combustibil la Agigea
Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu lângă biserica din Nisipari
Pagina a fost generata in 0.9744 secunde