Zbura cu 214 km/h pe Autostrada Soarelui

914
Șase șoferi au rămas fără permisele de conducere după ce radarele i-au înregistrat, vineri seară, conducând cu viteză mare pe autostrada București - Cer-navodă, recordul de viteză, de 214 kilometri pe oră, aparținând unui conducător auto care se îndrepta spre litoral, în mașină fiind și doi copii.

Potrivit reprezentanților Poliției Autostrăzi, șoferul unui autoturism Audi a fost înregistrat de aparatul radar la kilometrul 139 rulând cu 214 kilometri pe oră, fiind vorba despre un om de afaceri din București, în vârstă de 38 de ani, care a făcut și câteva manevre periculoase, el motivând că se grăbea să ajungă la spital.

În momentul în care radarul înregistra această viteză, pe lângă mașina condusă de către bucureștean a trecut un alt autoturism cu o viteză posibil mai mare, dar care nu a putut fi scanat de radar și al cărui șofer nu a putut fi tras pe dreapta și sancționat.

Șoferului surprins cu 214 kilometri pe oră i-a fost reținut permisul de conducere și a primit o amendă de 603 lei, sancțiuni aplicate și altor cinci șoferi, înregistrați cu viteze între 181 kilometri pe oră și 207 kilometri pe oră.

Viteza maximă admisă pe auto-stradă este de 130 de kilometri pe oră.

Recordul absolut de viteză înre-gistrat în acest an pe autostrăzile din România este de 229 de kilometri la oră pe A2. Pe autostrada București - Pitești, recordul este de 225 de kilometri pe oră, înregistrat în 30 iunie.

Noul tip de radar, cinemometrul laser, de producție SUA, de ultimă generație, permite reperarea mașinii de la o distanță de 1.200 de metri și nu poate fi detectat de către șoferi, fiind utilizat de peste 80 de poliții din lume.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3075 secunde