Statistici alarmante

Zeci de copii călcați de mașini pe șoselele din Constanța

325
1
Zeci de copii călcați de mașini pe șoselele din Constanța - zecidecopiiloviti-1362331493.jpg
Iresponsabilitatea unor părinți atinge cote alarmante în județul Constanța. Statisticile polițiștilor rutieriști sunt îngrijorătoare, mai ales că majoritatea dintre minorii care ajung la spital călcați de mașină sunt copii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani. 

Din nefericire, principala cauză a evenimentelor de acest gen este traversarea neregulamentară a pietonilor. Astfel, copiii, rămași nesupravegheați de părinți, se angajează în traversarea străzii fără a se asigura și, bineînțeles, prin loc nepermis. Doar de la începutul anului, 15 minori au ajuns la spital loviți de mașini, dintre care trei în stare foarte gravă. 

Nici statistica de anul trecut nu ne face să fim prea mândri că suntem constănțeni. În 2012, pe șoselele din Constanța au avut loc nu mai puțin de 123 de accidente rutiere în care au fost implicați minorii. În urma acestor evenimente tragice, trei copii au murit, 14 în stare gravă sau comatoasă, iar 110 au ajuns la spital cu multiple contuzii și fracturi. 

Și în acest caz, traversarea neregulamentară a fost principala cauză pentru nenorocirile petrecute în județ. 

Polițiștii rutieri se pun pe disciplinat pietoni

Polițiștii rutieri constănțeni s-au pus pe dat amenzi pietonilor care traversează prin loc nepermis, poate așa cei mici nu le vor mai lua urma și se va reduce numărul de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii, mai ales minorii. Astfel, în timpul acțiunii desfășurate de oamenii legii, 1.374 de pietoni au fost amendați pentru că au fost prinși traversând prin locuri nepermise. Valoarea sancțiunilor ajunge la 206.100 de lei. 

Însă oamenii legii nu se opresc aici, ci amendează și șoferii care nu acordă prioritate pietonilor pe zebră. 

"În timpul acțiunii, au fost reținute 250 de permise de conducere", afirmă Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere. 

În afară de suspendarea permisului, șoferii indisciplinați s-au ales și cu o amendă între șase și opt puncte, adică de la 450 la 600 de lei. 

Comentează știrea

constantean sofer
4 martie 2013
accidente si pietoni

nu am sa ma refer la neatentia lor, ci la faptul ca pietonii sunt "indrumati" de catre autoritatile locale sa traverseze neregulamentar. luam cazul bulevardului mamaia care este impanzit de trotuare din 100 in 100 de metri ce fac traversarea spatiului verde... a insulei dintre sensurile de mers... comentam?

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Martie 2013
Stire din Eveniment : Accidente rutiere la Constanța
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Carambol la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3301 secunde