CUM AU AJUNS TAXIMETRIȘTII DIN CONSTANȚA MAI TARI CA LEGEA

2316
12
CUM AU AJUNS TAXIMETRIȘTII DIN CONSTANȚA MAI TARI CA LEGEA - taximetristiconstanta-1361956592.jpg
Taximetriștii se numără printre șoferii care le creează multe probleme polițiștilor. În ciuda amenzilor primite, ei continuă să își facă de cap. Oamenii legii spun că le este destul de greu să-i "ardă" pe taximetriști, pentru că aceștia se anunță prin stație dacă sunt acțiuni ale poliției și dispar imediat. Chiar dacă agenții pe care îi numără Poliția Rutieră nu sunt nici pe departe suficienți pentru județul Constanța, oamenii legii încearcă să își desfășoare activitatea cu efectivele de care dispun. 


"Am lăsat mai deoparte acțiunile legate de taximetriști, nu că nu ar fi indisciplinați, însă numărul de oameni pe care îi avem la dispoziție, intervalele de timp și modul cum evoluează situația operativă ne obligă să luăm măsuri de acest gen. În realitate, nu cred că există un colțișor din municipiul sau din județul Constanța unde să nu se încalce legislația rutieră, însă trebuie să diferențiem cumva prioritățile de acțiune ale Poliției Rutiere. Poliția Rutieră desfășoară acțiuni în fiecare noapte din week-end, pentru depistarea celor care săvârșesc infracțiuni, unde sunt sancționați și șoferii care conduc taxiuri. În timpul săptămânii se poate spune că experimentăm un nou tip de acțiune, adică să acționăm o săptămână sau două pe o singură cauză generatoare de accidente rutiere, iar aici vizăm și taximetriștii", a declarat comisarul șef Tudorel Dogaru, șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. 


Se anunță între ei când sunt controale și dispar


Agenții Poliției Rutiere recunosc faptul că este destul de greu să organizezi o acțiune privind taximetriștii și să îi și prinzi cu neregulile. De obicei, nu este nevoie decât ca un singur taximetrist să vadă mașina Poliției Rutiere, că în secunda doi toți cei care se știu cu musca pe căciulă s-au "retras". 


"Noi, ca polițiști rutieri, ne putem deplasa pe stradă, de exemplu, dacă avem suspiciuni cum că un taximetru nu îndeplinește condițiile tehnice pentru a se deplasa pe drumurile publice. Activitatea ne este însă îngreunată, pentru că majoritatea taximetriștilor au montate stații, prin care se anunță, după care încep să dispară", explică Tudorel Dogaru. 


Poliția Rutieră plătește verificarea stării tehnice a taximetrelor


După ce că sunt puțini cei care ajung să fie verificați, oamenii legii se lovesc de o altă problemă, de ordin financiar de această dată. Astfel, pentru a verifica starea tehnică a unui taximetru individual, polițiștii rutieri plătesc pentru a duce mașina la un specialist.


"Pentru a organiza o activitate și pentru a putea lua o măsură, avem nevoie de un raport de constatare efectuat de un specialist, fie de la ITP, fie de la RAR. Întotdeauna când acționăm pe linie de taximetriști mergem și cu RAR-ul. Însă, dacă nu acționăm împreună cu RAR-ul și totuși vrem să desfășurăm o activitate prin care să verificăm starea tehnică a taximetrelor, trebuie să ducem mașina la un specialist. Iar atunci, cine plătește? Poliția Rutieră", afirmă comisarul șef. 


Greu cu prioritățile


Cele mai des întâlnite nereguli ale taximetriștilor sunt neacordarea de prioritate autovehiculelor și pietonilor. "Noi ne dorim să combatem cumva neregulile care generează accidente rutiere. Dacă nu ar fi așa, am putea să dăm o grămadă de amenzi pentru lipsă documente, trusă medicală sau triunghi reflectorizant. Și acestea sunt contravenții, însă în economia sistemului rutier și a siguranței acestuia nu prea contează. Noi verificăm și starea tehnică a taximetrelor. De asemenea, am ridicat și certificate de înmatriculare sau permisul unde a fost cazul. Starea tehnică a multora dintre taximetre este precară", spune șeful Biroului Accidente din cadrul Serviciului Poliției Rutiere. 


Amenzi usturătoare pentru cei ce opresc neregulamentar


De obicei, taximetriștii își așteaptă clienții în zonele aglomerate, în apropierea stațiilor destinate mijloacelor de transport în comun, poate-poate prind o persoană, două. Zonele problematice, în care își fac veacul majoritatea taximetriștilor în mod neregulamentar, sunt City Park Mall și Casa de Cultură.


"De la începutul anului și până în prezent, s-au aplicat 200 de sancțiuni taximetriștilor pentru oprire și staționare neregulamentară. Sancțiunea este cuprinsă între șase și opt puncte de amendă și patru puncte de penalizare", explică Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

paul
27 februarie 2013
despre politie

Politia circulatie este un organ foarte corupt.Ei altceva in afara de a face panda nu stiu.Sunt cei mai mari pandari ai Romaniei. Intr-o intersectie in care nu merge semaforul,nu vin sa stea sa dirijeze,dar ii gasesti la circa 200-300 metri ascunsi cu radarele pornite,si chititi pe spagi si amenzi.

sofer
27 februarie 2013
huuooooooooo

dau cu huuoooooo la politie care stie numa sa dea amenzi si sa faca pinda la trecerea de petoni sa ia banii la saraci. huooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Luminița
27 februarie 2013
Taximetriști necorespunzători

Nu se respectă regulile pentru că majoritatea taximetristilor sunt machedoni! Nu ai să vezi machedon care să respecte legea! Pe lîngă faptul că nu au mașinile în regulă, nici șoferii nu corespund. Sunt foarte mulți în vârstă, nu mai au reflexele necesare și pun în pericol viața pasagerilor. Rugăm Poliția Rutieră să ia măsuri în acest sens!

hmm
27 februarie 2013
folosire ilegala a statiei

Asta nu constituie folosire ilegala a statiei? Dispeceratul ar trebui sa inregistreze comunicatiile non-stop iar cand se presupune ca angajatii folosesc statia abuziv si ilegal, Politia sa intre in posesia inregistrarii.

Constanta
27 februarie 2013
taximetristi nesimtiti

Acum doua zile la City Mall doua taxiuri au blocat trecerea de pietoni si nu aveam pe unde sa traversam pentru ca exista si un gard protector...taximetristi radeau si injurau pietonii...NU ESTE NORMAL COMPORTAMENTUL ACESTOR SOFERI...din pacate tot timpul este parcat un taxi pe aceasta trecere...

gogu
27 februarie 2013
taximetristii, niste banditi!

Politisii sunt prea slabi si uneori tematori sa aplice legea! Si cum sa aplici legea cand "onorabilul" taxi-driver se lauda ca are un miliard de lei in cont si ca te "face" praf cand vrea muschii lui?!

constanta
27 februarie 2013
fricosi

politisti sunt prea fricosi si isi fac traba cu taximetristi cand vine vorba de lege.de cand circula asa zise maxi-taxi in constanta nu am vazut niciodata ca politia rutiera sa le controleze acele masini sant un pericol pentru cetateni constantei si nu se face nimic .bravo politia rutiera

Lucian
27 februarie 2013
Politistul militian...

bai baiete, te doare capul cu astia. Pai decat sa alegi cu masina prin oras dupa cai verzi lasi 2 politisti FOR EVER in zonele cu probleme, ca stim ca nu sunt multe. De ce sa ii urmaresti si sa ii amendezi cand poti SA II IMPIEDICI SA OPREASCA unde nu au voie ?!? Dar trebuie sa te duca si capul, sau sa VREI !

Petre
27 februarie 2013
Taximetristii, pericol public

Atat taximetristii de pe autoturisme, dar mai ales cei de pe maxi-taxi sunt un pericol public si de o impertinenta si indolenta greu de depasit. Cei de pe maxi-taxi merg cu 5 km/h ca sa-si incarce microbuzul si nu-i intereseaza ca incurca circulatia. Ba mai mult opresc pentru a lua calatori oriunde. Periculosi sunt nu numai cei care circula cu viteza, ci si cei care deabia merg, incurcand circulatia. Nimeni de la Politia circulatie nu vede nimic!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Tu știi ce obligații are polițistul local?
Pagina a fost generata in 0.3916 secunde