De Ziua Protecției Civile

Concurs Pompierii au împărțit povețe constănțenilor

258

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a marcat "Ziua Protecției Civile din România", celebrată în fiecare an pe 28 februarie, prin organizarea unui punct mobil de informare în incinta City Park Mall Constanța. Pompierii au împărțit constănțenilor broșuri cu informații preventive și recomandări, privind comportamentul în caz de cutremur, inundații sau la descoperirea elementelor de muniție neexplodate. 

"Cei mai receptivi la recomandările noastre au fost vârstnicii. Aceștia nu doar că au ascultat sfaturile, dar chiar ne-au adresat întrebări suplimentare și ne-au invitat să desfășurăm astfel de acțiuni și în unitățile de învățământ", a declarat locotenent Alina Dimache, din cadrul Serviciului Protecție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației. 

Trebuie menționat că primul document scris, referitor la organizarea protecției civile în România îl constituie Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933, prin care se aproba Regulamentul Apărării Pasive Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populației civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale Primului Război Mondial. De atunci, anual, la data de 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : A murit intoxicată cu monoxid de carbon
Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu la Constanța
Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Incendiu la Primăria Medgidia
Pagina a fost generata in 0.8664 secunde