Misiune pe Marea Egee

Zeci de copii și adulți, salvați de polițiștii de frontieră români

224
Zeci de copii și adulți,  salvați de polițiștii de frontieră români - zeci-1461774486.jpg
Polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în Grecia, au salvat 67 de persoane, dintre care 26 copii, care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Egee. 


Ieri de dimineață, în jurul orei 6.00, polițiștii de frontieră aflați în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene au observat, cu ajutorul camerei de supraveghere de la bord, în largul Mării Egee, o ambarcațiune de mici dimensiuni, pe care se aflau peste 60 de persoane, copii și adulți. 


În jurul orei 6.20, nava MAI a ajuns în apropierea ambarcațiunii gonflabile și, în urma evaluării situației de la fața locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii și riscul iminent de a se scufunda), polițiștii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. Astfel, toate cele 67 persoane - 26 copii, 12 femei și 29 bărbați - au fost transbordate la bordul navei poliției de frontieră, unde au fost puse în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri, oferindu-le acestora asistență, primul ajutor și hrană.

Persoanele în cauză au fost transportate în portul Chios și predate autorităților grecești, pentru efectuarea procedurilor specifice. La finalizarea acțiunii, nava MAI 1104 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5544 secunde